Zaradite: Traže se konobari, šankeri, berači, sladoledžije

Kako se navodi, aktuelni su i poslovi pakovanja i promocije robe, kao i deljenja flajera.

Dodaje se da su mladi veoma zainteresovani za sezonske poslove jer smatraju da bi tako mogli da zarade džeparac za letovanje. Oko 10 odsto ispitanika zainteresovano je za poslove berbe voća i povrća, zbog visokih dnevnica, kao i za fizičke poslove, a oko pet odsto anketiranih bi se bavilo isključivo ugostiteljskim poslovima i traže posao u kafićima ili restoranima.

Žene se više zanimaju za poslove promotere u supermarketima, prodaju sladoleda ili deljenje letaka - oko pet odsto devojaka izjavilo je da bi radilo ovu vrstu sezonskih poslova, a isti procenat ispitanika rekao je da bi se tokom leta bavio isključivo ugostiteljskim poslovima, pa aktivno traže posao u kafiću ili restoranu.

U Infostudu ističu da će oni koji se na vreme potrude, vrlo verovatno takav posao i pronaći, jer na tržištu poslova trenutno najveća potreba vlada upravo za njima.

Svega 15 odsto ispitanika prihvatilo bi bilo koji sezonski posao, bez obzira na radno vreme, a više od petine učesnika ove ankete potvrdilo je da ne planira nikakve radne aktivnosti tokom letnjeg perioda.

(Izvor: Kamatica, poslovi.infostud)

Pogledajte još