Dramatično spašavanje bebe iz kanalizacije (VIDEO)

Internet portal hangzhou.com.cn prenosi izjavu neimenovanog policajca iz grada DJinhua na istoku zemlje: "Beba je srećom preživela, a osoba koja ga je napustila se sumnjiči za pokušaj ubistva", prenela je agencija AFP.

Gradjani pomenutog grada su pozvali vatrogasce nakon što su iz "čučavca" na četvrtom spratu jedne stambene zgrade čuli plač bebe, za koju se ispostavilo da je stara samo dva dana.

Pokušaji da dečak bude izvučen iz toaleta nisu prvo dali rezultata, ali su vatrogasci zatim isekli deo kanalizacione cevi promera od deset centimetara, u kojem se dete i dalje nalazilo, i odneli ga u lokalnu bolnicu.

Vatrogascima i lekarima je trebalo gotovo sat vremena da uz pomoć klešta i testera uklone deo po deo cevi, a kad su konačno uspeli da izvade dete, pokazalo se da je on i dalje spojen sa placentom, navode medijski izveštaji, dodajući da je prošlo najmanje dva sata od pronalaženja do spasavanja bebe.

Dečak težak 2,3 kilograma je zadobio posekotine na licu i telu, a njegov puls je u jednom trenutku bio nizak. On je kasnije smešten u inkubator i sada je u stabilnom stanju, a policija i dalje traga za njegovim roditeljima.

Izvor: B92

Pogledajte još