RAZOČARANJE: Ovo je nova Hurem?

Kako piše turski dnevni list Haber, glumica Merjem Uzerli više neće tumačiti lik sultanije Hurem u popularnoj seriji Sulejman Veličanstveni: njenu ulogu preuzeće 36-ogodišnja Gülçin Santırcıoğlu.

Razlog odlaska glumice koja je stekla ogromnu popularnost kako u Turskoj, tako i u zemljama Balkana, Bliskog Istoka i Severne Afrike, danas je konačno poznat javnosti. Zbog lošeg psihičkog stanja, glumica se nije pojavila 22.maja na setu 100.epizode iako joj je produkcija rezervisala dve avionske karte za povratak u Istanbul. Za pregovore sa produkcijom opunomoćila je svog brata koji je potvrdio da je Merjem sa kratkog odmora u Bodrumu ipak otišla u Berlin.

U saopštenju produkcije se navodi: "Nakon šestodnevne pauze odlučili smo da nastavimo dalje sa snimenjem. Preduzeli smo sve moralne i materijalne obaveze ali smo primorani da napravimo promene zbog gledalaca. Ponudili smo Merjem da se vrati u Tursku i nastavi lečenje uz osigurane sve uslove i stručnjake na nemačkom i engleskom jeziku. Njen brat je odgovorio da ne insistiramo na kontaktu s njom iz zdravstvenih razloga. Zdravstveno stanje je izgovor. Priče koje se šire o nepovoljnim uslovima na snimanjima serije su netačne pa čak i smešne. Cela ekipa i gostujući glumci na snimanjima mogu potvrditi da se radi u odličnim uslovima. Žao nam je i neugodno što se dogodilo da glumica glavne uloge napusti seriju pred sam kraj sezone sa bolešću kao izgovorom. Mi nastavljamo dalje jer imamo još priča koje treba ispričati i odgovornosti prema gledaocima u celom svetu."

(old_image)

Produkcija je nerado odlučila da zameni Merjem i to glumicom i pevačicom Gülçin Santırcıoğlu. Ova informacija danas je i zvanično potvrđena.

M.N

Pogledajte još