Raskalašno u Dubrovniku: Kako najbogatiji mladi Hrvat na svetu slavi 30. rođendan (FOTO/VIDEO)

Davor Lukšić, vlasnik grupacije Lukšić u Hrvatskoj, ovog vikenda proslavio je svoj 30. rođendan. Zabava je počela u petak kad su Lukšiću u goste stigli brojni prijatelji iz Čilea, ali i Dubrovnika. Na privatnoj proslavi bilo je oko 50 ljudi, a mladi preduzetnik i jedan od najbogatijih Hrvata na svetu rezervisao je svoje vile - Šeherezadu i Agave, ali i nekoliko VIP stolova u Revelinu.

Mladi i bogati Lukšić, sudeći po fotografijama s Instagrama odlično se zabavljao. Još uvek je neoženjen, ali već dugo je u vezi sa Italijanskom Kristel Karisi (28) ćerkom slavnog para Al Bana Karisija i Romine Pauer poznatog po hitu "Felicita". Njihova veza traje već dve godine i izgleda da su zaista srećni.

(old_image)

Lukšićevo bogatstvo zasad je pod velom tajne, ali neki mediji procenjuju da je "težak" 19 milijardi dolara. Prema hrvatskom izdanju časopisa "Forbs", Davor Lukšić je drugi najbogatiji Hrvat.

(old_image)

Temelje porodičnog bogatstva postavio je Davorov deda Androniko ulažući uglavnom u poslove s bakrom i železnicom, a sin Giljermo je nastavio očevim stopama. Godine 1975. odustao je od studija prava i ušao u porodični posao, a 1982, sa samo 26 godina, postao je predsednik "Quinencoa", krovne kompanije Lukšićevih.

Izvor: Dubrovniknet.hr, Kamatica.com

Pogledajte još