Nema razdvajanja dečaka i devojčica

Novosadski mediji preneli su da je direktor predškolske ustanove “Radosno detinjstvo“ Marko Grgurović predložio gradu da se odvojeno vaspitavaju dečaci i devojčice.

Metod kojim se devojčice odvajaju od dečaka u kreativnim radionicama Grgurović je video prilikom nedavne posete Rusiji.

Zbog ovakvog predloga Liga socijademokrata Vojvodine zatražila je i Grgurivićevu smenu.

Grgurović, međutim, kaže za B92 da ne predlaže razdvajanje dečaka i devojčica, već da je samo napravio prezentaciju onoga što je video u Rusiji.

“Nije tačno da ćemo razdvajati dečake i devojčice. Kada govorimo o tom izveštaju u novinama, ako to možemo da nazovemo izveštajem, mogu da kažem da je jedino tačno da smo mi bili u Rusiji, u gradu Jaroslav, u poseti njihovoj predškolskoj ustanovi. Tamo smo se upoznali sa načinom rada u njihovoj ustanovi i mi smo njih upoznali sa načinom rada kod nas. I očekujemo njihovu uzvratnu posetu Novom Sadu“, kaže Grgurović.

“Smatrali smo za našu obavezu da obavestimo i zaposlene u Predškolskoj ustanovi o onome što smo mi tamo videli. Mi smo to uradili na prezentaciji u sali SPENS-a, odnosno amfiteatru SPENS-a. Okupio se veliki broj zaposlenih iz naše ustanove, preneli smo im ono što smo mi tamo videli i to je sve što je tačno“, objašnjava direktor predškolske ustanove “Radosno detinjstvo“.

Pogledajte još