Depeš mod nastavljaju turneju 8. juna

BEOGRAD, 28. maja 2009. (Beta) – Britanski sastav “Depeš mod” saopštio je u četvrtak da će turneju koja je prekinuta pošto je pevaču Dejvu Gehanu pronađen tumor na bešici, nastaviti 8. juna u Lajpcigu.

“Dejv je 12. maja imao napad gastro entritisa. U bolnici su testovi otkrili slabi maligni tumor u Dejvovoj bešici, koji je uspešno uklonjen. Po naređenju doktora Dejv mora pauzirati do 8. juna, kako bi se u potpunosti oporavio. Koncert u Lajpcigu će biti prvi posle Dejvovog oporavka”, saopštio je bend.

“Depeš mod” je najavio da će početkom sledeće nedelje biti poznato da li će definitivno biti otkazani ili pomereni u novi termin nekoliko odloženih koncerta, među kojima je i njihov nastup u Beogradu, prvobitno predviđen za 20. maj u okviru festivala “Tuborg grin”.

“Kupci karata za te koncerte se ohrabruju da ih još zadrže u očekivanju novog saopštenja. Poduzimaju se svi napori da se ti nastupio prebace u novi termin i još vremena je potrebno da se utvrde dostupni prostori… Konačno saopštenje se očekuje početkom sledeće nedelje”, najavio je bend.