Vitalij Fridzon i Džeremi Pargo novi košarkaši CSKA

"Ovi ljudi su dobro poznati, veoma smo uzbuđeni zbog njihovog dolaska. To su košarkaši koje smo oduvek želeli da vidimo u timu I veoma sam zadovoljan što smo potpisali ugovore sa njima. Voleo bih da opravdaju očekivanja kluba i navijača", rekao je za klupski sajt predsednik CSKA Andrej Vatutin.

Fridzon je prethodnih devet sezona igrao je u Himkiju, dok je Pargo u Evropi nastupao za Makabi Tel Aviv, a u NBA ligi za Memfis, Klivlend i Filadelfiju.

Pargo je rekao da se pre potpisivanja ugovora savetovao sa svojim bratom Dženerom koji je igrao za moskovski Dinamo u sezoni 2008/09.

"Srećan sam što sam ovde. Za mene je ovo novi izazov, nova zemlja, tim i nadam se da ćemo sledeće sezone postići mnogo i da će navijači uživati u našoj igri", rekao je Pargo.

Fridzon je kazao da se dugo pričalo o njegovom prelasku u CSKA, što se konačno i ostvarilo.

"Drago mi je što sam došao u CSKA, odavno se priča o mom transferu u ovaj klub, a sada sam konačno stigao. Nadam se da ću dobro sarađivati sa trenerom Etoreom Mesinom. U CSKA imam veliki broj prijatelja i poznanika, tako da sam uveren u uspeh", rekao je Fridzon.

Posle konferencije za novinare, dvojica košarkaša su otišla na teren i odigrali "jedan na jedan". Fridzon je pogađao šuteve iz raznih uglova, dok je Pargo novinare oduševio atraktivnim zakucavanjima.

Ovi 27-godišnjaci su se u ekipi iz Moskve pridružiti srpskim košarkašima Nenadu Krstiću, Milošu Teodosiću, Vladimiru Micovu i Zoranu Ercegu.

Beta

Pogledajte još