Leto u gradskom prevozu: Gužve, vrućine, nervoza

Saobraćaj u Beogradu se za sada obavlja bez većih zastoja, ali su se sa prelaskom na letnji red vožnje i smanjenjem broja vozila javnog gradskog prevoza stvorili problemi u prevozu, gužve u saobraćaju i u vozilima, rečeno je Tanjugu u dispečerskoj službi Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd.

Prelazak na letnji red vožnje, odnosno smanjen broj vozila javnog gradskog prevoza, veliki broj putnika i učenika i ljudi koji još nisu otputovali na godišnji odmor stvorio je probleme u saobraćaju, ističu u toj službi.

Zbog većeg broja putnika, a samim tim i dužeg zadržavanja vozila na stanicama, građanima je potrebno više vremena za ulazak, što, takođe, usporava saobraćaj, rekao je dispečer smene u GSP-u.

Trenutno, za sada, ipak, nema zastoja, koji bi prouzrokovao neka veća kašnjenja ili odstupanje od reda vožnje, niti deonica na kojima su najveći problemi, jer praktično na svim linijama postoji preopterećenost, tvrde u dispečerskoj službi GSP-a.

Postoje pritužbe pojedinih putnika i novinara iz nekih medijskih kuća, zbog čega je nadležnim organima ukazano na probleme kako bi se oni rešili, a ostaje da se vidi da li će to biti učinjeno, ističu u dispečerskoj službi GSP Beograd.

Putnici na pojedinim linijama i danas su se u Beogradu, gde će, prema vremenskoj prognozi, temperatura vazduha dostići 35 stepeni, žalili na dugo čekanje vozila na stanicama, kao i na vrućinu u vozilima javnog gradskog prevoza.

Ovih dana je smanjen broj vozila u skladu sa letnjim redom vožnje, a na beogradskim ulicama jutros je saobraćalo 940 vozila javnog gradskog prevoza, od kojih 86 tramvaja, 62 trolejbusa i 792 autobusa.

Prethodno je, prema ranijem redu vožnje, na beogradskim ulicama saobraćalo 1.329 vozila javnog gradskog prevoza, od kojih 144 tramvaja, 94 trolejbusa i 1.091 autobus.

(Izvor: B92)

Pogledajte još