Nestle zapošljava 20.000 mladih

0

Najveća svetska prehrambena kompanija Nestle u naredne tri godine planira da u Evropi pomogne u zapošljavanju više od 20.000 osoba mlađih od 30 godina.

Putem inicijative “Nestle u Evropi”, kompanija će ponuditi više hiljada mesta za praksu i pripravništva do 2016. godine.

Detalji projekta će biti objavljeni u septembru, a u planu je podsticanje partnera i dobavljača da ponude posao, usavršavanje ili pozicije za praksu mladim nezaposlenim osobama.

“Vlade evropskih država ne mogu same da reše problem visoke nezaposlenosti mladih u Evropi, i kompanije moraju u tome odigrati svoju ulogu”, izjavio je izvršni potpredsednik i direktor Nestlea za Evropu, Loran Frei.

On je dodao da Nestle pruža priliku mladim ljudima da uče i razvijaju se unutar vlastite organizacije, kao i da je to rezultat su stalnog rasta kompanija i investicija u Evropi.

U sklopu nove inicijative, Nestle će mladim talentovanim ljudima stručnih smerova, kao i diplomcima koji traže svoj prvi posao nakon fakulteta, ponuditi pozicije na svim nivoima, u svim svojim poslovnim područjima – od asistentskih pozicija u fabrikama do onih u prodaji, marketingu i slično.

(Izvor: B92 )

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.