Horoskopski znaci kao roditelji: Rak zaštitnički, Lav brižan, Bik strpljiv

Ovnovi inspirišu decu, ali znaju da budu netaktični

Pripadnici ovog znaka rođene su vođe s puno energije, a strastveno pristupaju i interesima svoje dece. Znaju kako da ih inspirišu i ohrabre, ali deca znaju da im zamere zbog neosetljivosti i netaktičnosti. Često govore pre nego što razmisle, pa u svađi mogu povrediti dete, no ono ipak nikad neće sumnjati u ljubav roditelja koji će se zbog toga jako kajati. Treba da se potrude i više kontrolišu svoje reakcije.

Bikovi su strpljivi, praktični i ugađaju

Pripadnici ovog znaka uvek imaju spreman osmeh i zagrljaj za svoje dete, a pošto imaju dobar smisao za razlučivanje dobrih vrednosti u životu, deci su sjajni učitelji. Vrlo su smireni, pa i kod dečjih nestašluka ne reaguju burno. Ipak, najveća im je zamerka to što često previše razmaze decu. Treba da nauče da je i kod roditeljske ljubavi važno biti umeren, jer će to u suprotnom štetiti detetovoj budućnosti, piše 24.sata.hr.

Blizanci su veliki komunikatori i incijatori zabave

Pripadnici ovog znaka pre svega su zabavni roditelji, s obiljem energije koju mogu pružiti detetu od mladih dana. Vole i da ih podstiču da razmišljaju, a obožavaju i razne igre. Dobre komunikacijske veštine i prijateljski pristup njihove su roditeljske vrline. Ipak, često im nedostaje doslednost, zbog čega se dete može osećati nesigurno.

Rakovi daju toplinu i osećaj pripadnosti

Pripadnici ovog znaka divni su roditelji koji deci poklanjaju obilje ljubavi i topline. Zbog toga njihova deca retko imaju problema sa samopouzdanjem ili osećajem da su usamljeni. U porodičnom životu poštuju tradiciju i istim običajima uče i decu. Negativna strana im je to što se postavljaju previše zaštitnički, zbog čega se dete ne uči samostalnosti onoliko koliko bi trebalo.

Lavovi su ponosni, topli i uvek brižni

Iskreni u svojim osećanjima, Lavovi su entuzijastični roditelji koji se svakim danom raduju onom što je njihovo dete naučilo ili izvelo. Ipak, pred decom ne mogu da sakriju svoje loše raspoloženje i tada im neće pružati pažnju. Lavovi najviše cene odanost u porodici, velikodušni su i ponosni. S druge strane, znaju da se osećaju nesigurno, a treba da pripaze da to što manje prenose svojoj deci.

Device imaju visoke standarde i izvače iz dece ono najbolje

Pripadnici ovog znaka su perfekcionisti, a najviše uživaju u učenju deteta o njegovim odgovornostima i praktičnim stranama života. Budući da su stabilni, deca znaju da se u njih uvek mogu pouzdati i pružiće im potrebno vreme i pomoć. Negativna strana im je to što i deci nameću osećaj da treba da budu najbolji, a na tom putu se služe kritikom. Trebalo bi da pokušaju da daju više komplimenata deci.

Vagama je najvažnija haromonija u domu

Pripadnici ovog znaka su veliki mirotvorci, a najviše cene mir i stabilnost u domu. Važno im je da deca odrastaju u lepom i ugodnom raspoloženju, a pritom veliku pažnju poklanjaju materijalnim stvarima. Negativna roditeljska strana je što ponekad dopuštaju deci da njima manipulišu. Pomažu deci u razvoju sopstvenog stila i ličnosti, a trebalo bi da porade na svojoj odlučnosti u roditeljskim odlukama kako bi zadobili njihovo poštovanje.

Snažna Škorpija više sluša nego što priča

Pripadnici ovog znaka obično su emocionalni centar svoje porodice, bilo da to sami shvataju ili ne. Imaju snažnu vezu s decom, a sami doživljavaju decu kao kompleksna bića koju ponekad ne razumeju. Njihov prirodni interes za nauku i istoriju usađuju i deci, no mana im je što se retko otvaraju prema njima. Treba da pokušaju da budu otvoreniji u razgovorima s decom.

Strelac detetu pristupa s humorom i optimizmom

Pripadnici ovog znaka uče decu da je svet zabavno mesto, tako da ih podstiču na nova iskustva i avanture. Pritom u njihov život unose humor i optimizam, no ono što im nedostaje je postavljanje jasnih granica u vaspitanju. Takođe, često pristupaju deci kao da imaju odgovore na sva životna pitanja te sve najbolje znaju, zbog čega ona neće imati previše poštovanja prema drugim autoritetima osim roditelja.

Jarčevi neće dopustiti da detetu nešto nedostaje

Pripadnici ovog znaka vrlo naporno rade da bi priuštili sve što mogu svom detetu, no činjenica je da se tim aspektom života i previše opterećuju. Usadiće u svoju decu moralne vrednosti i praktična načela života, no pritom neće zaboraviti ni da ih uteše ili se s njima zabavljaju. Slično kao kod Devica, njihova mana je perfekcionizam, zbog kojeg će se dete ponekad osećati kao da nije dovoljno dobro. Treba da nauče da budu spontaniji.

Vodolija ohrabruje dete da bude individualac

Pripadnici ovog znaka od ranog detinjstva podstiču svoju decu da budu originalni i nezavisni, a često imaju i potpuno nekonvencionalan porodični život. Takvo okruženje zaista omogućava deci da razvijaju kreativnost, intelekt i dobro se zabavljaju, ali uskraćuje im osećaj stabilnosti. Treba više da razgovaraju o svojim osećanjima, a manje da filozofiraju. Ne treba da se povlače od deteta ako je uzrujano ili tužno.

Ribe su s decom najpovezanije

Ribe su neverovatno predani, brižni i topli roditelji koji se s decom nalaze gotovo na istoj talasnoj dužini. Naučiće ih koliko je važno ostvarivanje snova i ambicija, kao i sticanja prijatelja, ali premalo energije polažu u upoznavanje deteta s negativnom stranom života. Treba ponekad da pobegnu iz savršenog sveta svoje porodice kako bi dete naučili da se nosi sa preprekama na koje će da naiđu.

(Izvor: 24sata.hr)

Pogledajte još