Eek-A-Mouse

Mouse in Da House, in Da SKC house. Naime koncert poznatog Dance Hall muzičara koji je trebalo da se održi u letnjoj bašti Studentskog kulturnog centra, zbog beogradske šizofrene klime, premešten je unutra - u veliku salu.
Domaći reggae izvođači, Migty Movaz, zajedno sa Black Ark Crew, kao predgrupe, dizali su masu u već prilično popunjenoj sali. Za glavnu zvezdu večeri čekali smo duže no što je planirano, ali njegova pojava izazvala je oduševljenje i ovacije prisutnih. S kezom od uveta do uveta i šajkačom na glavi, Eek-A-Mouse u svom stilu izlazi na binu i pobira simpatije publike. Dokazavši koliki je šoumen, krenuo je u demonstraciju svojih vokalnih sposobnosti. Imali smo priliku da uživamo u svim čarima reggae podžanra zvanog "singjaying", kojeg je Eek-A-Mouse doveo do zavidnog nivoa. Radi se o kombinovanju "deejaying"-a i pevanja kroz impresivno vokalno doterivanje, ritmičko-tekstulanog sadržaja. U suštini, Mouse je odrađivao posao DJ-a putem mikrofona. Nešto što se retko moglo videti kod nas.
Ovakvi događaji su samo podstrek za bolje upoznavanje i širenje reggae kulture. Čast je učiti od takvog profesora kakav je Eek-A-Mouse.

Vladimir Popović

Pogledajte još