NEOBIČNI STRAHOVI: Nećete verovati čega se sve poznati boje!

METJU MEKONAHI: VRATA KOJA SE OKREĆU

(old_image)

Ovaj holivudski mačo men koji je u svojim ulogama često neustrašivi heroj, u realnosti ima problem sa pokretnim vratima. Metju Mekonahi koji nas zavodi svojim polugolim, izvajanim telom sa naslovnica magazina, iako savršena slika mačomena, teško će vam priteći u pomoć ukoliko zaglavite u vratima koja se vrte. Dok mnogo dece voli da se igra na ovakvim ulazima, Metju preferira da bude na bezbednoj udaljenosti od njih. On je progonjen strahom od zaglavljivanja u malom prostoru, kao i strahom od slepih uglova. Kako sam priznaje,kada se samo približi tunelu, počinje da oseća nelagodu i anksioznost.

MEGAN FOKS: SUV PAPIR

(old_image)

Dami koja je poželjna i privlačna kao Megan Foks i priliči da naglasi svoju ženstvenost i krhkost, ali ona neće pasti u nesvest kad vidi zmiju ili bubu, nego će početi da se preznojava i na samu pomisao na suv papir.Kada Megan čita novine, scenariom ili bilo šta drugo što je na suvom papiru, pored sebe drži čašu vode kako bi navlažila prste dok lista hartiju.Ipak, ona tvrdi da njena nelagodnost u kontaktu sa papirom ne spada u kategoriju fobija, nego opisuje svoju nelagodnost kao nešto slično jezi koju neki ljudi osećaju kada čuju škripu noktiju na glatkoj površini.

PAMELA ANDERSON: ODRAZ U OGLEDALU

(old_image)

Ironično, žena koja je 11 puta krasila naslovnicu "Plejboja", plaši se sopstvenog odraza u ogledalu.
Pamela je izjavila da ne voli da se ogleda, niti da vidi svoje lice na TV- u i ako slučajno dođe do toga, ona gasi televizor ili napušta prostoriju.

ORLANDO BLUM: SVINJE

(old_image)

Orlando Blum koji je najprepoznatljiviji po ulogama u avanturističkim serijama filmova „Pirati sa Kariba“ i „Gospodar prstenova“, pati od fobije od svinja. Njegov strah prevazilazi sada već uobičajnu fobiju od svinjskog gripa, jer je na snimanju „Nebeskog kraljevstva“, kada je jedno prasence posbeglo, Orlando počeo je vrišteći da beži u paničnom strahu.

OPRA VINFRI: ŽVAKAĆA GUMA

(old_image)

I jedna od najmoćmijih i najbogatijih žena sveta, Opra Vinfri, ima svoju Ahilovu petu. Ona ima čudan strah od žvakaćih guma, koji je posledica traume iz detinjstva. Po svoj prilici voditeljkina baka odlagala je korišćene žvake na jednu policu, a Opri je to bilo toliko odvratno da nije smela da ih dodirne. Opra je toliko bolno zgađena žvakaćim gumama da ih je zabranila u svom studiju.

Izvor: ŽenaBlic

ORLANDO BLUM: SVINJE

Orlando Blum koji je najprepoznatljiviji po ulogama u avanturističkim serijama filmova „Pirati sa Kariba“ i „Gospodar prstenova“, pati od fobije od svinja.

Njegov strah prevazilazi sada već uobičajnu fobiju od svinjskog gripa, jer je na snimanju „Nebeskog kraljevstva“, kada je jedno prasence posbeglo, Orlando počeo je vrišteći da beži u paničnom strahu.

OPRA VINFRI: ŽVAKAĆA GUMA

I jedna od najmoćmijih i najbogatijih žena sveta, Opra Vinfri, ima svoju Ahilovu petu. Ona ima čudan strah od žvakaćih guma, koji je posledica traume iz detinjstva.

Po svoj prilici voditeljkina baka odlagala je korišćene žvake na jednu policu, a Opri je to bilo toliko odvratno da nije smela da ih dodirne. Opra je toliko bolno zgađena žvakaćim gumama da ih je zabranila u svom studiju.

NATALI PORTMAN: LIKOVI IZ CRTAĆA

Ova oskarovka daleko je od neustrašive dame, a pati od jedne od najčudnijih fobija, koja podrazumeva strah od crtanih likova.

Glumica kaže da je okidač njenog straha bio Gargamel i da se od detinjstva plaši, kako štrumfova, tako i ostalih crtanih likova.

BILI BOB TORTON: STARINSKI NAMEŠTAJ

Po mnogima najlepša glumica svih vremena Anđelina Žoli, bila je dugogodišnja partnerka ovom glumcu koji je ultimativno oličenje mačo tipa. Ova slika može da bude narušena samo ako Bili slučajno nabasa na starinski nameštaj.

Glumac se posebno plaši velikih starinskih somotskih fotelja, a ova fobija je toliko retka, da za nju ne postoji ime. Zato bili odbija da odsedne u bilo kojoj sobi u kojoj je nameštaj stariji od 1950. godine.

SARA MIŠEL GELER: GROBLJA

Ovo i ne bi bio toliko neobičan strah, da se dobitnica Emija nije vinula u zvezde baš preko horor filmova i serija sa motivima iz zagrobnog života.

Sarina prva velika uloga bila je u seriji „Bafi ubica Vampira“, a njena fobija je toliko jaka da je glumica insistirala da se sve neizbežne scene na grobljima snimaju na specijalnim lokacijama dizajniranim tako da liče na groblje.

Glumica i sama priznaje da joj je bilo teško da glumi neustrašivu uništiteljku vampira, kada je zapravo izjeda iracionalnistrah od grobova i od toga da će biti živa sahranjena.

Povezane teme: Holivud, Fobije, Javne ličnosti

Pogledajte još