Analni seks: Tabu ili vrhunsko uživanje

Guzu ne dam! Ako moj dragi bude to želeo, zna kome da se obrati“, kaže Maja (33) koja uporno odbija da proba analni seks. „Odvratna mi je i sama pomisao, prljavo mi je. Zna se gde treba da uđe i to je to, dalje od toga ne želim ni da probam.“

S druge strane, Dragana (35) ga već godinama upražnjava.

Uh! Pa to je vrhunski orgazam. Ko nije probao, treba obavezno. Kad jednom proba, nema nazad. Redovno će ga praktikovati“, kaže ona i dodaje: „Priznajem da me je bolelo prvih nekoliko puta, ali kad se razradi, osećaj je neopisiv!

Ukoliko razmišljate o analnom seksu, ne zaboravite da je najbitnije da to zaista želite. Ako pristajete samo zato što vas partner na to nagovara, bolje odustanite. Kao i bilo šta u vezi i seksu, sve mora da bude stvar dogovora i pristanka.

Prvi analni seks je iskustvo poput gubljenja nevinosti. Ako nije sa pravom osobom i na pravi načim, može da ostavi trajne traume. Znači, najbolje je imati ga sa partnerom u koga imate puno poverenje, sa onim ko će vas pratiti i usporiti ili se zaustaviti ukoliko vas zaboli.

(old_image)

Za razliku od stidnice i vagine, anus i rektum ne luče prirodnu tečnost koja bi olakšala seksualni odnos. Zato je jako bitno da se snabdete veštačkim podmazivačima. Danas se, najčešće, koriste intimni lubrikanti na bazi vode ili silikona. Nekada je u tu svrhu korišćen vazelin, ali budući da je na bazi masti, kao i lubrikanti na bazi ulja, oštećuju prezervative.

Anus je prožet brojnim nervnim završecima, što predstavlja mogući izvor zadovoljstva za primaoca, ali, takođe, zbog nepravilnog postupanja može biti i izvor boli. Da seks ne bi bio bolan, pre penetracije, neka vas partner prvo samo nežno mazi preko anusa, a zatom lagano, malo po malo neka uvuče prst. Dok se on igra sa vašim anusom, slobodno se opuštajte tako što ćete sami stimulisati klitoris, da ne bi došlo do pada uzbuđenja. Nije loše i da koristite i neku od seksi igračkica naprvljenih posebno analni otvor.

Kada dođe do penetracije, analni mišići se skupljaju kao da se boje prodora. Bol će se pojaviti ako partneri ne sačekaju da se ti mišići opuste, pri čemu će i penetracija uz pravu meru lubrikanta biti potpuno bezbolna. Opuštanju mišića doprineće i fizičko opuštanje dodirom, milovanjem i masažom.

Još jedna bitna stvar koje morate bitni svesni ako se odlučite za analni seks jeste da bakterijama koje se nalaze u vašem anusu nije mesto u vašoj vagini, odnosno da ne bi došlo do infekcije, obavezno koristite kondom tokom analnog seksa. Prezervativ je neophodan i zato što može da dođe do krvarenja, čime bi bio otvoren put polno prenosivim bolestima.

Tabu ili vrhunsko uživanje?! Ne verujte nikome na reč. Probajte, pa sami odlučite!

J.R.N.

Pogledajte još