On je gej, narcis, nastran...on je Betmen

Želite da izgradite novi dom za Homera ili isprobate novu frizuru za Mardž? Danska fabrika igračaka "Lego" danas je potvrdila da će 2014Betmen je tu prikazan kao homoseksualac koji kupi mladiće za seks na jednu noć i sedi pored ser Eltona Džona na humanitarim večerama u Njujorku. Mankasole piše i o seksualnim opsesijama Supermena, Mister Fantastika i Mistika.

Grant Morison, koji je scenarista Betmena za DC Komiks tvrdi da je cilj bio da superheroj bude prikazan kao heteroseksualac, ali je "osnova celog koncepta totalno gej".

Džordž Kluni koji je igrao maskiranog heroja u filmu "Betmen i Robin" rekao je da je namerno svoj lik igrao tako da ispadne da je homoseksalac.

"Narcisoidnost je njegov lični ambis. Dopustio je da mu sklizne kroz prste njegova jedina ljubav jer je zaljubljen u misteriju mladosti - taj nezasiti duh koji vidi u očima mladih muškaraca i žena koje pokupi", objasnio je pisac ove knjige.

Advokati DC Komiksa možda neće biti toliko širokih shvatanja kada vide Mankasolinovo viđenje Betmena kao fetišiste ali je pisac odlučan u tvrdnji da nije želeo nikoga da šokira ili uvredi. "Moja knjiga je samo pokušaj da se istraži kompleksna humanost grupe likova".

Kako bi bili politički korektniji, DC Komiks je 2006. pokrenuo strip Betvuman gde je glavna junakinja Jevrejka i lezbijka a zanimljivo je da je i "fluidna seksualnost" Žene mačke u izvodjenju En Hatavej u "Usponu Mračnog viteza" takodje bila tema debate.

Izvor: blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.