Pronađite srodne duše u Lukovskoj banji: Nagrada stalan posao i besplatna svadba

Generalni direktor preduzeća Planinka iz Kuršumlije Radovan Raičević rekao je da je jedini uslov da mladenci ostanu da žive u Banji ili nekom obližnjem selu.

Cilj takve odluke je da se poveća broj stanovnika u tom delu kuršumlijske opštine, u kojoj se beleži velika migracija stanovništva.

"Gotovo sto odsto radno sposobnog stanovništva iz Banje i okoline zaposleno je u hotelima Lukovske banje. Uspeli smo na taj način da zadržimo stanovništvo u tom delu opštine Kuršumlija. Odlučili smo da još više povećamo broj stanovnika na taj način što ćemo novopečene bračne parove uposliti, a Planinka će organizovati i besplatnu svadbu", rekao je Raičević.

On je pozvao momke i devojke sa područja Lukovske banje da svoje buduće supružnike dovedu da žive u toj banji.

Direktor Lukovske banje Žarko Đurić kazao je da je izgradnja trećeg hotela u tom mestu pri kraju, što će omogućiti zapošljavanje novih radnika.

"Ideja nam je da ovde dovedemo mlade ljude, nebitno je kojeg su pola. U samoj banji i okolini ima mnogo mladih ljudi i svi su zaposleni. Oni bi da se žene i udaju i da ostanu ovde da žive. Završetkom izgradnje novog hotela i pratećih objekata otvaramo nova radna mesta",
kazao je Đurić agenciji Beta.

U mesnoj kancelariji Lukovske banje kažu da meštani u potpunosti podržavaju ideju turističkog preduzeća Planinka.

Predsednik mesne zajednice Goran Stevanović je uputio apel devojkama i mladićima širom Srbije, da dodju u Lukovsku banju da osnuju porodice.

"Apelujem na momke i devojke da dođu u Lukovsku banju, da pronađu srodnu dušu, da obezbede egzistenciju i normalan život. Garantujem da će ovde mnogo bolje živeti nego u mnogim mestima ili gradovima Srbije, jer znamo da je danas vrlo teško naći posao", kazao je Stevanović.

Izvor: beta

Pogledajte još