Apel građanima da ne uništavaju fontane, "Devojka sa krčagom" ostala bez vode

Rad četiri fontane - na platou ispred Hrama Svetog Save, ispred Kulturnog centra Beograd, na Trgu Nikole Pašića i Devojke sa krčagom - ozbiljno je narušen. Na pojedinim fontanama nestala je ili je pokvarena rasveta, na nekima su građani dozvolili kućnim ljubimcima da se kupaju, na nekima su se kupali građani, dok je fontana "Devojka sa krčagom" ostala bez vode usled preteranog odnošenja vode.

"Ovo se dešava u danima sa izuzetno visokim dnevnim temperaturama, upravo kada su nam naše gradske oaze najpotrebnije da se osvežimo i nađemo utočište od vrućine - kažu u Vodovodu"
.

U ovom preduzeću apeluju na sugrađane koji uništavaju fontane, kao i ostalu javnu imovinu u gradu, a koja nam je svima od koristi, da promene svoje dosadašnje navike i prestanu sa ovakvim nedozvoljenim ponašanjem.

"Podsećamo sve one koji uništavaju fontane da one čine naš grad lepšim mestom za život, a služe i svima nama da se rashladimo tokom vrelih letnjih dana. Voda u fontanama nije protočna i zato u njima nije primereno kupanje ljudi, kao ni životinja. Takođe, odnošenje vode iz fontana može ozbiljno da ugrozi njihov rad i dovede do kvara pumpi"
, kažu u ovom preduzeću.

"Beogradski vodovod" će o ovim dešavanjima obavestiti i Komunalnu policiju, kako bi narušavanje gradske imovine u što kraćem vremenu bilo zaustavljeno.

Blic

Pogledajte još