10 aplikacija koje zaista koristimo

Google Maps se nalaze na prvom mestu, a tokom proteklog meseca koristilo ih je 54 odsto globalne smartfon populacije. Apple Maps su skoro nevidljive dok Nokijine Ovi Maps koristi 9 odsto smartfon korisnika i one se nalaze na 11. mestu.

Na drugom mestu nalazi se Facebook mobilna aplikacija koju koristi 44 odsto vlasnika smartfona kako bi bili u kontaktu sa svojim prijateljima, porodicom i brendovima.

Facebook takođe ima još dve aplikacije u deset najkorišćenijih, dok se još dva Googleova servisa takođe nalaze na ovoj listi - YouTube je na trećem mestu (35 odsto korisnika) a nam četvrtom se nalazi G+ mobilna aplikacija sa 30 odsto korisnika.

Na petom mestu se nalazi Weixin/WeChat. Ovaj kineski servis aktivno koristi 27 odsto globalne smartfon populacije što je prilično impresivan rezultat s obzirom na činjenicu da se praktično koristi samo u Kini, Hong Kongu i Maleziji.

Šesto mesto je zauzeo Twitter sa 22 odsto aktivnih korisnika a vrlo blizu su i Skype i Facebook Messenger koji imaju podjednak broj korisnika.

Servis za slanje poruka WhatsApp sada uslužuje 17 odsto korisnika smartfona i nalazi se na devetom mestu.

Na desetom mestu se nalazi Instagram koji aktivno koristi 11 odsto vlasnika smartfona.

Iako su mnogi možda očekivali da na listi vide i Vine, ovaj servis je tokom prošlog meseca aktivno koristilo svega 2 odsto vlasnika smartfona a ispred njega se nalaze Foursquare, Shazam, Flickr i Yelp.

Izvor: b92

Pogledajte još