fbpx

Šta se nalazi na misterioznom imanju sajentološke crkve? (VIDEO)

Misteriozna građevina nalazi se pored dva džinovska simbola ucrtana u tlo, za koje se veruje da predstavljaju znak koji bi trebalo da navodi sledbenike crkve da pronađu put sa ivice univerzuma posle propasti čovečanstva u budućnosti.

Iako niko ne zna pravo značenje preklopljenih krugova, smatra se da su deo crkve tehnologije, ogranka sajentološke.

Iza trospratne kuće koja se nalazi na ovom imanju, prokopani su podzemni tuneli.

Ranije su bile dostupne samo satelitske fotografije imanja slabe rezolucije takozvane Trementina baze.

Područje deluje nenaseljeno, ako se izuzme jedan pas lutalica koji se našao pred objektivom.

Tim Galagos, bivši policajac iz Las Vegasa, jedini je čovek koji nije pripadnik sajentološke crkve, a koji je boravio na ovom mestu.

On kaže da je želeo da obiše bazu, jer su postojale glasine da imanje okružuju kamere i senzorne strele, spremne da ubiju svakog ko neovlašćeno uđe.

“Ništa od toga nisam video, ali verujem da je moja tura bila prethodno pažljivo isplanirana, zbog čega nisam ni mogao videti ništa loše”, kaže on.

“Osećao sam da nešto kriju, jer su postojali delovi baze u koje nisu želeli da me uvedu”.

Inače, na ovom mestu nalazi se i podzemna katedrala otporna na hidrogensku bombu.

Tu se čuvaju radovi osnivača crkve L. Ron Habarda ugravirani na zlatnim diskovima i zaključani u titanijumske sanduke, koje bi prema učenju crkve, trebalo da pomognu ljudima koji se vrate na zemlju posle katastrofe, da nastave religiju.

Sajentološku crkvu osnovao je 1953. američki pisac naučne fantastike L. Ron Habard koji je pisao da je pre 75 miliona godina vanzemaljski vladar Ksenu doveo milijarde pripadnika svog naroda na Zemlju svemirskim brodom, a zatim ih pobio bombom, zbog čega njihovi duhovi lutaju i nanose zlo ljudima.

Praćenjem sajentoloških recepata čovek se može osloboditi njihovih loših uticaja.

Inače, sajentolozi opisuju svoju religiju kao proučavanje i kontrolisanje duhova, kao i učenje o međuljudskim odnosima.

Jedna od svrha sajentologije je da se postigne spiritualno postojanje i napravi veza s Bogom – “Superiornim Bićem”.

Napredak na sajentološkoj lestvici zavisi od ispunjavanja brojnih zadataka. Viši sloj sledbenika religije naziva se “Klir” i u tom stadijumu čovek, prema Habardu, “nema više sopstveni um koji reaguje na stimulanse, zbog čega i ne može da pati zbog efekata duhova”.

Crkva veruje da negativna osećanja vode bolestima. Ako svaka osoba primenjuje sajentološke recepte, može biti slobodna i izbeći bolest.

Sledeći stadijum je postizanje nivoa Operativnih Tetana, odnosno OT. Ima osam nivoa kroz koje sledbenik mora da prođe, kako bi u potpunosti sagledao sajentološku istinu.

Spekuliše se da je glumcu Tomu Kruzu za to trebalo pet godina i 100.000 dolara.

Izvor: b92

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.