Richie Hawtin

U okviru “min2MAX World Tour 2006” beogradskoj publici se predstavio Richie Hawtin. Najistaknutiji predstavnik minimal muzike je i ovog puta potvrdio kvalitet. Ova noć nije obećavala - prohladno i kišno vreme gotovo da je uspelo da ubije dobro raspoloženje. Međutim, to je kratko trajalo, do momenta kada se Richie pojavio za gramofonima. Žurka je počela, naravno, sa domaćom podrškom – Vlada Janjić je imao uvodni set. Minimal koji je smisleno tek na momente palio masu, zagrevanje za “pravu stvar” je počelo. Uvod je trajao do 01.20, kada uz ovacije, za DJ pult dolazi veliki Richie Hawtin. Početak seta je obeležilo nekoliko numera tvrđeg zvuka, kao da je isprobavao ozvučenje.
 
“Bašta” je dobila nešto drugačiju prostornu organizaciju time što je DJ pult bio na kontra strani od uobičajene - zbog kiše. Ozvučenje sasvim dobro za naše uslove, dok je rasveta bila siromašna. Publika je bila raspoložena i slobodna, pa je obezbeđenje nekoliko puta moralo da “skida” ljude sa stejdža. 

Richie je radio ono što najbolje zna, potpuno koncentrisan, bez emocija i kontakta s publikom. Nije ni važno dokle god pušta dobru muziku. Plastikman ima uigran nastup - početak je tih i lagan, a vremenom pojačava zvuk i bit, naravno. Finalni deo seta karakteriše ubitačan ritam koji ga predstavlja u najboljem svetlu, a publiku ostavlja u transu - da uživaju. Izuzetan osećaj za mix, efekte, ritam... sve to ga čini  majstorom minimal zvuka. Party je zatvorio Marko Nastić.

Fotografije sa ovog događaja u našoj foto-galeriji.

Pogledajte još