fbpx

Ukoliko želite srećnu vezu izbegavajte ovih pet reči

Reči su vrlo moćno oružje. Ono što izgovorite podjednako može da vam pomogne ili odmogne, pitanje je samo kojim se frazama koristite, na koji način nešto izgovarate i šta želite time da postignete. Parovi upravo tu često greše i ne obraćaju pažnju na ono što izgovaraju pred partnerom. Trebalo bi da budete svesni svih reči koje mogu da vaš odnos pretvore u "pakao". Ukoliko želite da sačuvate vašu vezu i izbegnete raskid, izbegavajte sledećih pet reči

Nikad

Ova reč podrazumeva osećaj beznađa i kraja. Kada koristite reč "nikad" partneru poručujete da nije dobar, nikada neće biti dobar i da nema nade za promenu. U pitanju je "sve ili ništa" fraza koja ne ostavlja prostor za slušanje, kompromise i dobru volju.

Uvek

Uz ovu reč implicirate strogost i ispravnost. Partneru poručujete da greši, a da ste vi u pravu, i da ništa ne može da uradi povodom toga. I ovde je u pitanju fraza "uzmi ili ostavi" koja ne dopušta razumevanje i popravljanje narušenih odnosa.

Ali

Reč "ali" upućuje na manipulaciju i nedostatak sopstvenog ja. Kada je koristite negirate sve što je ranije rečeno. Njome poništavate svoju poruku i pozitivnu izjavu pretvarate u negativnu. Reč "ali" isključuje građenje poverenja i intimnosti.

Psovka

Kako god okrenete, nazivanje partnera pogrdnim imenima i psovanje uzrokuje štetu. A ako to radite često, time trajno uništavate vezu. U ljubavi nema mesta za otvoreno preziranje.

Razvod ili raskid

Pretnja razvodom ili raskidom, predlaganje istog ili optuživanje partnera za uništavanje veze ili braka vodi upravo tome. To je jedna jako važna odluka i kada raskid ili razvod koristite u razgovoru kao oružje ili sredstvo kontrole stvarate napetu atmosferu što ne doprinosi efikasnoj komunikaciji niti rešavanju problema.


B92

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.