Recept dana: Kako da zadržite voljenu ženu pored sebe, zauvek

U Srbiji se broj zaključenih brakova u poslednjih 60 godina prepolovio, a danas se gotovo svaki peti zavši razvodom.

Temperamentan način života, preokupiranost karijerom, nizak prag tolerancije, sve zajedno utiče da zapostavimo i udaljimo se od partnera.

Vodeći se onim „Muškarci su sa Marsa, žene su sa Venere” i nije tako dobar i siguran način da zadržite voljenu ženu pored sebe, jer iako se međusobno razlikujemo, ipak su nas spojile neke zajedničke crte, pa se na to i treba fokusirati.

Pokažite delima, a ne rečima da je volite

Svaka žena želi da čuje komplimente i nežne reči ali to sve pada u vodu ukoliko vaša dela govore drugačije.

Sitnice čine život

Kliše, ali istinit. Skuvana jutarnja kafa, bezrazložni samo-da-vidim-kako-si poziv, karte za bioskop ili predstavu, oprani sudovi I usisana kuća, to su stvari koje održavaju vezu. Pažnja je neprocenjivo gorivo svake veze! I da, potrebno je mnogo truda, posebno nakon par godina, ali itekako se isplati.

Ne oduzimajte joj slobodu

Nijedna žena neće biti srećna ukoliko joj skratite krila I sputavate je. Pustite je da bude ono što jeste, da sledi svoje ideale, da se bori za ono što želi. Nemojte joj uskraćivati trenutke mira, I ako joj treba tišina, stvorite je. Predivne misli se rađaju u smirenoj atmosferi. Nemojte pokušavati da osobu pored sebe oblikujete po svom nahođenju, bodrite je da se razvija prirodno.

Čist račun, duga ljubav

Ako živite zajedno, imate jednake obaveze prema stanu u kome boravite. Ne postoje muški i ženski poslovi. Apsolutno je normalno da oboje kuvate, čistite i spremate jer sve to sređujete za vas dvoje, da bi vam bilo uredno I prijatno.

Informišite se o PMS-u

PMS ili predmnstrualni sindrom označava onih kritičnih nekoliko dana pred menstruaciju, i tada imajte razumevanja. Puno razumevanja. Promene raspoloženja, nervoza, depresija, bolovi u stomaku, sve to može i hoće uticati na vašu vezu, ukoliko im dozvolite. A, možete i kupiti sladoled, skinuti njen omiljeni film sa interneta I jednostavno biti sa njom.

(old_image)

Razgovarajte o onome što vam smeta

Ćutanje i sabijanje stresa je pogubno za svaku vezu ili brak. Recite joj ako vas nešto muči. Ali, ne sarkastično i agresivno. Ne morate da prvatite nikakav poseban uvod i tetaralnu pripremu, samo pokušajte da to kažete na lep i kulturan način.

Recite „Ne”

Ako vam ne prija višesatna kupovina I obilazak prodavnica, nemojte da sebe da silite na to. Ne dopada vam se njena drugarica? Uljudno joj recite to i napravite druge planove. Veću štetu ćete napraviti ukoliko sebe primoravate da radite stvari koje ne želite.

Ne uvlaičite svoju porodicu I prijatelje u vaše probleme

Ako smatrate da bi trebalo da raspravite i rešite neke probleme, ostavite ih za razgovor u četiri oka. Vaš prljav veš nikada nemojte iznositi pred druge ljude, pogotovo ne pred one najbliže. Čak i kada ste sami u svojoj kući, nemojte vikati. Novoizgrađeni stanovi često imaju lošu zvučnu situaciju, a komšije ne treba da znaju svaki stadijum vaše ljubavne veze. Nekulturno je i ružno.

Budite jaki

Svi imamo probleme, a ljubav se pokazuje kada smo dovoljno jaki da ostanemo uz osobu koju volimo, čak i kada je teško. Gubitak posla, rad pod stresom i porodični problemi, često mogu da budu okidač za neke druge probleme. Imajte razumevanja i pružite joj podršku. Neka oseti da ste uz nju.

Seks, seks, seks…

Prirodno je da vam libido nije isti kao i pre pet godina, ali nemojte potcenjivati moć seksa. Ako vam ne šalje „vruće signale” ne znači da ne želi akciju. Priđite joj polako, ne dozvolite da lepe stvari postanu rutina, rupa u rasporedu ili nešto što se mora učiniti. Iznenadite je i uđite u kabinu dok se tušira, ponudite se da je izmasirate kada dođe sa posla, budite nežni.

Očigledno ste sa razlogom izabrali ženu koja je pored vas, ponekad taj razlog prestane da bude važan, usled mnogih razočarenja, ali dešava se i da ga jednostavno zaboravite. Probudite uspavane strasti, negujte se međusobno I nemojte lako odustajati. Ljudi se u suštini ne menjaju, oni samo deluju drugačije jer ih život tako oblikuje.

Nemojte dozvoliti da vas plaši vreme, jer voljene žene ne stare. I zapamtite Balzakove reči „Žena je muškarcu ono, što on iz nje učini.”

Izvor: Dnevno.rs

Pogledajte još