fbpx

Kruševac: Počinje gradnja azila za pse i mačke

"Ovo je nešto što mi želimo od kako postojimo, da imamo smeštaj za napuštene životinje. Cilj nam je da tu zbrinemo stare i invalidne životinje koje se teško udomljavaju, a onda i one zdrave koje lakše mogu naći porodicu", priča Bucekova.

Prema njenim rečima, azil je zamišljen tako da se ne izdržava samo od donacija.

"U okviru azila planirano je da funkcioniše pansion za pse i mačke, škola za pse socijalizacija i osnovne komande, kao i vegeterijanski restoran za vlasnike", navodi predsednica udruženja i dodaje da bi takvi sadržaji mogli da finansiraju boravak životinja i zaposlene.

Orpak je prošle godine postao član internacionalne organizacije za zaštitu životinja OIPA, tako da su se sa projektom kruševačke organizacije upoznali i veći donatori i udruženja koja žele da pomognu, kao što su "Brižit Bardo" iz Francuske i američki "Harmoni fond".

"Nama je ranije bio problem to što nismo imali plac na ime organizacije, a sada je situacije drugačija", kaže Bucek i poziva kruševačke građevinske firme da pomognu izgradnju koliko su u mogućnosti, a gradsku upravu da olakša administrativni deo posla."Ukoliko sve bude kako treba, mi sledeće godine u ovo vreme verujemo da ćemo već imati životinje u azilu", veruje Bucek.

Izvor: Kurir

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.