Mars u Lavu - Šta vam to donosi ?

U antičkoj mitologiji, Mars je bog rata, nasilja, besa, uzavrelih strasti. Slično značenje ima i u astrologiji, pa je važno u kom znaku i astrološkom polju vam se nalazi Mars. Ako je vam je ova planeta naglašena u horoskopu, u Ovnu, Škorpiji ili Jarcu, aktivni ste i puni energije, strastveni i dinamični. Međutim, kada ste isprovocirani, znate da budete i prilično agresivni. Mars je "slab" u Vagi, Biku i Raku, što je u ženskom horoskopu pokazatelj ženstvenosti, dok u muškom horoskopu govori o senzibilitetu sličnom ženskom.

Planeta akcije i energičnosti, Mars, pokazuje način na koji se borimo i šta može da nas naljuti ili razbesni. Simbolizuje i seksualnost, on je ljubavnik, ali i ratnik koji izaziva ratove i vodi ljubav. Predstavljen je krugom sa strelom, falusnim simbolom muškosti i seksualne želje, jer energija Marsa ne samo da pokreće događaje, već rađa i ljubav. Iako simbolizuje hrabrost, akciju i pokretačku snagu, Mars nije samo napadač već i zaštitnik.

Znak u kome se nalazi vaš Mars dosta govori o tome kako preuzimate inicijativu, stičete ugled i upuštate se u nešto novo. Tamo gde vam je Mars u horoskopu, trošite i ulažete dosta energije, neophodne da se izborite sa životnim teškoćama. Mars, planeta akcije, 28. avgusta ulazi u Lava, znak u kojem je njegov uticaj mnogo jači nego u Raku, znaku u kome je boravio poslednjih mesec i po dana. Do 15. oktobra, to će osetiti svi znaci jer je Mars u Lavu pun energije, najviše Ovnovi, Škorpije i Jarčevi, a najmanje Vage, Bikovi i Rakovi.

Ovan

– Vaš vladalac Mars u vašem astrološkom polju ljubavi može vam doneti susret sa nekim vatrenim znakom na nekom sportskom terenu ili na tribinama, u svlačionici, ali i na nekom koncertu ili pozorišnoj predstavi.

Bik

– Pozicija planete akcije, Marsa, vladaoca vašeg dvanaestog astrološkog polja u četvrtom polju, može vam doneti probleme u ljubavi zbog partnerove ljubomore i posesivnosti ili sukobe sa nekim članom porodice.

Blizanci

– Mars, vladalac vašeg astrološkog polja posla u trećem polju, upozorava na oprez u saobraćaju, naročito ukoliko vaš posao ima veze sa kraćim, češćim putovanjima. Povedite više računa o dokumentima.

Rak

– Mars, planeta akcije i inicijative koja upravlja vašim astrološkim poljem karijere, u vašem drugom polju, povoljno utiče na vašu poslovnu, ljubavnu i finansijsku situaciju.

Lav

– Mars, planeta koja upravlja vašim devetim astrološkim poljem, u vašem znaku, donosi vam priliv energije i pojačanu aktivnost na svim poljima, a naročito onim koji podrazumevanju saradnju sa strancima ili kraća putovanja u instransvo zbog stručnog usavršavanja .

Devica

– Vladalac vašeg trećeg i osmog astrološkog polja, Mars u dobrom aspektu sa vašim vladaocem Merkurom, planetom biznisa, donosi vam novčane dobitke i mogućnost odlaska na kraći poslovni put.

Vaga

– Vatreni Mars, vladalac vašeg astrološkog polja partnerskih odnosa u polju iznenađenja, a vaš vladalac Venera u vašempolju ličnosti, do 11. septembra nagoveštavaju uzbudljive trenutke na emotivnom planu.

Škorpija

– Jedan od vaših vladalaca, Mars, u vašem astrološkom polju karijere donosi vam uspeh u poslu sa strancima ili mogućnost odlaska na stručno usavršavanje u inostranstvo.

Strelac

– Mars, vladalac vaših astroloških polja tajni i ljubavi, u devetom polju donosi vam mogućnost odlaska na zajednički put sa partnerom, ako ste u stalnoj vezi. Ako ste slobodni, moguć susret na nekom putu u inostranstvo ili na fakultetu.

Jarac

– Planeta energije i akcije, Mars, u vašem osmom astrološkom polju u izazovnom aspektu sa vašim vladaocem Saturnom u polju neočekivanih situacija, upozorava da obratite pažnju na finansije i izbegavate rizične novčane transakcije.

Vodolija

– Planeta erotike, energije, akcije u vašem astrološkom polju partnerskih odnosa u dobrom aspektu sa vašim vladaocem Uranom, simbolom promena, nagoveštava uzbuđenja na ljubavnom planu, ako ste slobodni. A, ako niste, moguće su rasprave sa partnerom.

Ribe

– Simbol seksualnosti, Mars, planeta koja upravlja vašim astrološkim poljem posla i ljubavi, u šestom polju u izazovnom aspektu sa vašim vladaocem Neptunom, planetom zanosa u vašem polju ličnosti, donosi vam ljubavni susret sa kolegom.

Izvor: Marina Jungić Milošević, Novosti

Pogledajte još