EPS: Netačne tvrdnje URS o duplim računima za struju

EPS je u saopštenju naveo da su tvrdnje portparola URS "netačne" i poručio da građani nisu oštećeni.

Portparol URS je na današnjoj konferenciji za novinare naveo da je neophodno u računima za avgust razjasniti to što su pojedina domaćinstva dobila duple račune za struju u julu.

URS je upozorio na "alarmantno stanje" energetike Srbije i zatražio hitne mere jer, kako je naveo Selaković, "bolji dokaz od dva računa zašto je restruktuiranje javnih preduzeća neophodno, nije potreban".

EPS je naveo da građani nisu dobili dva računa za julsku potrošnju, već jedno obaveštenje sa uplatnicom za eventualna dugovanja ili preplatu za električnu energiju utrošenu do 1. jula, i jedan obračun električne energije potrošene u julu.

EPS je u saopštenju naveo da su kupci električne energije tokom avgusta dobili obaveštenje o stanju računa 31. jula, odnosno obaveštenje o tome da li i koliko duguju za struju utrošenu do 1. jula, ili o tome da li su i koliko ranije platili više.

To obaveštenje su dobili od distribucije koja ih je snabdevala do 1. jula. Za informacije, uplate i reklamacije kupci mogu da se obrate na šalterima distribucija, naveo je u saopštenju EPS.

U saopštenju je podsećanje da je kupcima koji duguju omogućeno da do 30. novembra ove godine sklope sporazum o reprogramiranju duga pod ranije objavljenim uslovima.


Beta

Pogledajte još