US OPEN: Azarenka zaustavila Anu u osmini finala

Azarenka je za dva sata i 10 minuta igre nadigrala 15. Teniserkusveta.

Meč između Ivanovićeve i Azarenke obeležio je veliki brojbrejkova, čak 16, od čega je Srpkinja napravila sedam.

Ivanovićeva je u prvom setu odmah na početku došla do brejka protiv
Beloruskinje, iskoristivši prvu šansu da oduzme servis i tako povede
sa 2:0, a potom bez ikakvih problema dođe do 3:0.

Srpska teniserka mogla je u šestom gemu mogla da dođe do još jednogbrejka prednosti, ali nije uspela da iskoristi brejk loptu, pa jeAzarenka smanjila na 4:2.

Azarenka je u devetom gemu, kada je Ivanovićeva servirala zaosvajanje prvog seta, oduzela servis srpkinji, iskoristivši trećuvezanu brejk loptu.

Druga teniserka sveta je potom, pri rezultatu 4:5, servirala zaopstanak u prvom setu, ali je Ivanovićeva uspela da oduzme servisBeloruskinji, iskoristivši prvu od dve vezane set lopte.

Početak drugog seta obeležili su loši servisi na obe strane. Uprvih pet gemova nijedna teniserka nije uspela da zadrži svoj servis.

Azarenka je pri rezultatu 3:2, uspela da bez većih problema sačuvasvoj servis i tako dođe do 4:2.

Do kraja tog perioda igre Beloruskinja je napravila još jedan brejk itako došla do izjednačenja u setovima.

U odlučujućem setu viđen je sličan scenario kao i u drugom.Azarenka je odmah došla do brejka, ali je Ivanovićeva uspela dauzvrati.

U osmom gemu trećeg seta Azarenka je došla do tri vezane brejk lopteod kojih je iskoristila poslednju i tako došla do šanse da unarednom gemu izbori plasman u četvrtfinale.

Ivanovićeva je u narednom gemu spasila dve meč lopte na servisAzarenke i iskoristila svoju drugu brejk šansu i tako ostala u ovommeču, međutim, Beloruskinja je još jednom oduzela servis 15.teniserki sveta, iskoristivši četvrtu meč loptu.

Azarenka će se u četvrtfinalu sastati sa Slovakinjom DanijelomHantuhovom.

Beta

Pogledajte još