Ovo su četiri najčešće CV greške ...

Greške, greške, greške

Čak i nekoliko slovnih/pravopisnih grešaka može ukazati da ste lenji i ne mnogo zainteresovani za posao. Nekada ih je teško uočiti, pa dajte CV još nekome da ga pročita, najbolje prijatelju i kolegi koji vas dobro poznaju.

Loš izgled i format

CV je pokazatelj vašeg načina prezentacije. Ako njime ne možete da privučete pažnju, kako ćete to učiniti na sastancima?! Držite se ova tri pravila: 1) budite koncizni, 2) koristite klasičan font, 3) stavite lične podatke na vrh, a zatim pređite na karijeru počevši od sadašnjeg posla pa unazad.

Opšti CV

Slanje jednog takvog CV-ja svim poslodavcima znači eleminaciju u startu. Zato istaknite ono što je bitno za posao za koji aplicirate. Ukoliko traže kompjuterskog genija, navedite sve kurseve iz te branše koje ste pohađali, a svakako izostavite časove grnčarije.

Rastezanje istine

Ovo je opasno polje, iako 31% vas priznaje da pomalo preteruje u opisu svojih veština kako biste osigurale posao. Ukoliko vas provale na intervjuu, posao sigurno otpada jer ko u svojoj firmi želi nekog kome se ne može verovati?!

Izvor: B92

Pogledajte još