Policajac slavio u kafani, "sumnjiče" ga da je dobio loto sedmicu

Prodavačica sa uplatnog mesta kaže da mnogi pokušavaju da saznaju ko je uplatio tiket

Sumnja među Aranđelovčanima je pala na policajca koji je preksinoć „nešto slavio u kafani“, mada je malo onih koji veruju u tu priču. Ko je dobio, sad ćuti, uvereni su građani Aranđelovca.

Vest da je baš neko iz njhovog grada dobio 2,4 miliona evra glavni je događaj u gradu. Od ranog jutra prodajno mesto Državne lutrije Srbije u centru grada opsedali su posetioci s pitanjem ko je u 8.30 prethodnog dana uplatio dobitni tiket.

Šta sve može dobitnik u Aranđelovcu sa 2,4 miliona evra
100 stanova prosečne veličine može da se kupi u Aranđelovcu za 2,4 miliona evra, i još da ostane novca za plaćanje poreza. Cena stana je oko 20.000 evra
3 Bukovičke banje - Deo imovine Bukovičke banje (hoteli „Šumadija“ i „Staro zdanje“) prodat je za 738.000 evra, pa bi dobitnik mogao da ga kupi više puta.
185 "fijata 500 L" - Jedan novi „fijat 500L“ proizveden u Kragujevcu košta 13.000 evra, pa bi dobitnik „sedmice“ mogao da ih pazari prilično.

Niko ne zna ko je i svi samo nagađaju. Pre će biti da će se u Beogradu saznati nego u Aranđelovcu, jer dobitnik treba da se javi centrali Državne lutrije u prestonici“, kaže Valerija Čolović, urednica RTV Šumadija.

Ko god da je srećni dobitnik, sad verovatno negde u tišini vrti po glavi šta će raditi s tolikim novcem.

Kad se prašina slegne, videće da može da kupi sto stanova u Aranđelovcu jer prosečan stan košta 20.000 evra. Mogao bi da ponudi partnerstvo i svež kapital biznismenu Miroljubu Aleksiću, vlasniku „Alco grupe“, da konačno obnovi najlepšu zgradu u Aranđelovcu, kraljevsku rezidenciju Staro zdanje.

Ma kakvo slavlje, taj se sad verovatno negde krije. Ogromne su to pare. Kad bih dobio toliki novac, verovatno bih se prvo obradovao, a onda mislio šta ću s tolikim parama. Da li će me neko opljačkati, da li da ih stavim u banku, da li da ih uložim u nešto... Velika je to muka i glavobolja. Bolje ovako, kada radim za platu, ne moram da brinem šta ću s parama“, priča jedan od Aranđelovčana.

U 2013. godini, ovo je četvrta i najvrednija loto sedmica. Za osam godina, koliko Državna lutrija Srbije priređuje loto 7 od 39, prvi put milionski dobitak odlazi u Aranđelovac.

U Srbiji je „sedmicu“ do sada osvojilo više od 60 igrača iz različitih krajeva zemlje, a polovina dobitnih listića uplaćena je u Beogradu. Rekord u visini iznosa „sedmice“ i dalje drži dobitni tiket iz marta 2010. godine, koji je vlasniku iz Kanjiže doneo čak 4,8 miliona evra. Višemilionska sedmica zabeležena je i u aprilu 2005. godine, kada je dobitnik iz Stare Pazove postao bogatiji za 3.967.626 evra, u julu 2006. godine, kada je najsrećniji Beograđanin osvojio 3,22 miliona evra, i u oktobru prošle godine, kada je dobitnik iz Priboja osvojio 2,6 miliona evra.

Dobitak od 275.972.115 dinara doneo je dobitniku „sedmice“ 6.246 prosečnih plata u Srbiji, koja iznosi 44.182 dinara. U celoj opštini živi oko 48.000 stanovnika, pa se dolazi do računice da je u ovu šumadijsku opštinu od „sedmice“ stiglo novca kao kada bi svaki osmi stanovnik dobio po jednu prosečnu republičku platu.

Izvor: Blic

Pogledajte još