EPS: Struja neće poskupeti u 2013.

Obradović je, na konferenciji posvećenoj predstavljanju godišnjih rezultata rada kompanije, naglasio da EPS neće uputiti zahtev za povećanje cena električne energije za tarifne kupce do kraja 2013. godine.

Da bi se dostigla tržišna cena električne energije u Srbiji, bilo bi neophodno povećanje od 38 odsto, ali EPS za sada to ne traži.

On je posetio da je cena elektricne energije za domaćinstva povećana 1. avgusta za 10,9 odsto.

Obradović je najavio i da će u toku sledeće nedelje biti donete hitne mere za rešenje probema nastalih zbog početka rada nove firme EPS snabdevanje.

On je rekao da će u toku dana biti završen izveštaj o problemima sa računima EPS-a i gužvama na šalterima i predati ga resornom ministarstvu.

Nakon toga u koordinaciji za resornim ministarstvom, kako je rekao, biće preduzete krizne mere u distribucijama u kojima se pokazalo da je bilo najviše problema.

"Postoji personalna odgovornost menadžmenta, zato što neke radnje nisu preduzete. Ovde se radi o odgovorosti zbog načina na koji su direktori davali radne naloge i organizovali posao", rekao je Obradović, ukazujući da se na ovom izveštaju radi poslednje tri do četiri nedelje.

U toku nadzora koji je rađen u tom periodu, kako je dodao, utvrđeno je da su tri distribucije radile dobro, jedna je imala polovično dobar rezultaat, a u jednoj su konstatovani veliki problemi.

Izvor: b92

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.