Putin: Britanija je malo ostrvo, a kupili smo i vaš Čelsi!

Udarac na ego

Naime, britanski premijer Dejvid Kameron, uprkos tome što je njegov parlament odbacio vojnu intervenciju u Siriji, nastavio je i tokom samita G20 da lobira za udare na vojsku sirijskog predsednika Bašara el Asada, za kojeg tvrdi da je koristio hemijsko oružje. Međutim, prema navodima britanskog tabloida Dejli mejl, Putin, koji se oštro protivi vojnoj intervenciji bez odobrenja Saveta bezbednosti UN, pošteno mu je odbrusio.

"Britanija je jedno malo ostrvo na koje niko ne obraća pažnju," napisao je Putinov portparol Dmitrij Peskov.

Da stvar bude još crnja, sam Putin je dodao da su ruski oligarsi kupili Čelsi, ne navodeći da li misli na fudbalski klub ili deo Londona.

Pokrio Merkelovu

Inače, pre radne večere na kojoj se govorilo o Siriji, Putin je priredio pravi spektakl. Lideri svetskih sila uživali su alkoholu i vatrometu, dok su glumci obučeni u odeću iz doba Petra Velikog paradirali oko palate Peterhof. Obama i Putin nisu prilazili jedan drugom. Putin je najviše pažnje posvetio nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, koju je u jednom trenutku ogrnuo ćebetom.

(old_image)

Asadovo najjače oružje - žena Asma

Sirijsko predsedništvo nedavno je otvorilo profil na društvenoj mreži Instagram, na koju postavlja fotografije iz svakodnevnog života predsednika Bašara el Asada i njegove supruge Asme. Taj potez zapadni mediji su osudili ocenjujući da je reč o novom ratu.

"Krvavi rat godinama besni u Siriji, a sirijski predsednik nedavno je započeo i drugi rat - medijski, koristeći suprugu kao najjače oružje,"
pišu američki mediji, ističući da objavljene fotografije prikazuju neki drugi život u Siriji, u kom nema rata, krvi ni mrtvih tela.

Asma, koja se smatra veoma modernom i obrazovanom ženom, oduvek je bila zanimljiva i sirijskoj i svetskoj javnosti. Rođena je u Siriji, ali je većinu života provela u Londonu kao Ema. Tu je studirala i zaposlila se u Dojče banci, nakon čega se verila za Asada i preselila u Siriju.

Izvor: KURIR

Pogledajte još