Horoskop: Kako koji znak preživljava kraj leta i povratak na posao

Ovan

Ovan do zadnjega ne priznaje da je kraj leta. Čak i ako je potrošio sve dane godišnjeg odmora, on entuzijastično u petak posle posla autom kreće na more, kako bi što duže uživao u moru, suncu i zavođenju. Ipak, nakon nekoliko prekratkih vikenda obeleženih gužvama, potrošenim novcem i tankim živcima, čak je i Ovan primoran da prizna da je letu došao kraj, nakon čega upada u depresiju. Ipak, spasava ga što njegova tužna raspoloženja ne traju mnogo pa već za koji dan pronalazi obilje novih aktivnosti kojima će se baviti tokom jeseni.

Bik

Bik nije toliko tužan što se leto završava, koliko ga pogađa pomisao da mora da se vrati na posao. Budući da je spor i opire se promenama, jednom kad se vrati u kancelariju, još će se nedeljama privikavati na novi tempo, što će rezultirati i lošim učinkom. Uveče će zamišljenim pogledom gledati u nebo, prisećajući se romantičnih večeri i tešeći se najfinijim sladoledom koji će mu brzo popraviti raspoloženje.

Blizanci

Blizanci ne tuguju za prošlošću, zato će čim se vrate s letovanja prionuti na planiranje jesenjih aktivnosti. Njima je ionako dosadno kad ne rade ništa, pa će im povratak u svakodnevicu doći kao naručen. Upis na novi kurs, čitanje knjiga, gledanje filmova, izlasci s prijateljima pomoći će mu da uopšte ne tuguje zbog kraja leta i godišnjeg odmora.

Rak

Rak će leto ispratiti sa suzama u očima, žaleći za svime što je propustio i što nije stigao da se odmori. Ako je doživeo letnji flert situacija će biti još gora, jer će odlazak sa mora okriviti za to što nije uspeo realizovati vezu sa osobom koja je, po njegovom mišljenju, ljubav njegovog života. Ovom nostalgičnom znaku trebaće mnogo vremena da se vrati u stvarnost, a jednom kada to uspe, počeće da razmišlja o idućem letu i svim radostima i ljubavima koje ono nosi sa sobom.

Lav

Lav je letnji znak koji je u ovom najtoplijem godišnjem dobu u svom elementu. Celodnevno sunčanje, kupanje, besposličarenje i paradiranje u najmodernijim krpicama njemu su pojam idealnog života, stoga će mu kraj leta i laganog načina života vrlo teško pasti. Iako to ne priznaje, mrzi pomisao da se vraća na posao ili u školske klupe, ali dobra je stvar što su Lavovi optimisti i borci koji će se brzo prilagoditi novim uslovima. Ipak, u glavi će već kovati planove gde će otići na letovanje iduće godine i kako će se zabavljati.

Devica

Istini za volju, Devici je leta dosta već nakon jedne nedelje vrućine, znoja i problema sa vrtoglavicom i niskim pritiskom. Ovi ljudi najviše vole bablje leto, kada su svi turisti već odavno otišli kućama, a prazne plaže i slabo sunce njima su pojam idealnog godišnjeg odmora. Mnoge Device jedva čekaju da se leto završi i da se vrate u svoju svakodnevicu, budući da je rutina ono što ih čini smirenima i srećnima.

Vaga

Vaga je jedan od znakova kojima povratak u svakodnevicu naročito teško pada. Pripadnici ovog znaka često se mesecima pripremaju za leto; odlaze u teretanu i solarijum i strogo drže dijete, a onda im tih par nedelja godišnjeg odmora proleti u trenu. Najteže će im biti ako su na moru ostvarili flert, koji će u njihovoj mašti zauvek ostati neostvarena ljubav života. Ukoliko im je leto pak prošlo bez ljubavnih zgoda, povratak u stvarnost će doživeti kao priliku za nova poznanstva.

Škorpija

Škorpija ne voli leto, vrućinu i gužve. Leto mu je u prvom redu idealna prilika da napuni baterije i dobro se opusti, dok se tek mlađi pripadnici znaka često potpuno razuzdaju. Ipak, neće previše žaliti za letom jer će tokom njega ostvariti sve što su zacrtali, a to je dobar odmor i mnoštvo seksualnih pustolovina.

Strelac

Strelci obožavaju putovanja i izlete, zato im je povratak na radno mesto ili na fakultet mrzak jer im uskraćuje mogućnost da se zabavljaju i istražuju nova mesta i gradova. Ipak, vrlo su prilagodljivi pa će se brzo uklopiti u svakodnevicu, a pritom će svaki slobodan trenutak koristiti za odlazak na kraće putovanje, pa makar i samo na izlet u šumu. Strelci se mogu dobro zabaviti u svako doba godine, ako je uz njih dobro društvo.

Jarac

Ako je iko srećan da je letu kraj, to je mrzovoljni Jarac, kome su vrućine, znojenje, komarci i dosadni turisti prava noćna mora. Svaki pravi Jarac letnji odmor nastoji da provede što dalje od gužve i vreve, a najviše im odgovara odlazak u planine, stoga mu kraj leta neće nimalo teško pasti. Osim toga, ovom radoholičaru već nakon dve nedelje dokoličarenja postane dosadno pa jedva čeka da se vrati na posao.

Vodolija

Vodolija uvek gleda u budućnost i retko se kad osvrće unazad, zato je za njega besmisleno razmišljati o prošlom letu i žaliti za propuštenim prilikama. Čim se vrati kući, njene misli su sredsređene na neka nova, buduća putovanja i odmore. Jedino što Vodoliji neće prijati je povratak u kancelariju ili školske klupe, budući da ona voli da odmara i uživa u životu, ali brzo će se navići na užurbani tempo života.

Ribe

Ribe će već na početku leta biti tužne što će mu uskoro doći kraj, zato kad se doslovno suoče sa završetkom godišnjeg odmora, biće potpuno slomljene. Mnogi pirpadnici ovog znaka žive za letnji odmor i morske ljubavi, zato će im povratak u stvornost biti pljusak u lice i trebaće im dugo vremena da izađu iz depresije. Iz tužnog raspoloženja mnogi će pokušati da se izvuku alkoholom, a podstaknuti njegovim delovanjem, mogli bi porukom da izjave ljubav letnjoj simpatiji. Pametnije bi bilo da se okruže prijateljima i što pre prihvate činjenicu da je gotovo s odmorom, zabavom, lenčarenjem i letnjim romansama, barem za ovu godinu.

Izvor: 24sata

Pogledajte još