Negujte kožu poput Bijonse...

Doktor Lenser je dermatolog koga redovno posećuju Bijonse, Viktorija Bekam, Kejti Peri i Kim Kardašijan, a za sve njih on ima jednostavan savet: držite se filozofije „manje je više“!

The Lancer Method koji je on lično razvio sastoji se iz tri ključne reči: piling, čišćenje, hranljiva nega.

Iako verovatno nikada nećete zakazati sastanak sa ovim dermatologom, to ne znači da ne možete i same da primenite neke od njegovih najvažnijih saveta. Šta više, dr Lenser je odgovorio na neke od najčešćih beauty nedoumica!

Koja je najčešća beauty greška?

Uvek ista stvar: odlazak na spavanje sa šminkom. Problem može biti i korišćenje proizvoda različitih brendova koji u kombinaciji mogu da izazovu iritaciju.

Koji je najvažniji savet za žene u dvadesetim i u tridesetim godinama?

Osim što je važno da poprave ishranu, redovno vežbaju i koriste zaštitni faktor, usvajanje dobrog kućnog režima nege mora postati deo svakodnevnog života.

Da li je tonik za lice neophodan?

Tonici su izmišljeni da bi nadomestili efekat proizvoda za čišćenje lica lošeg kvaliteta. Sa dobrim sredstvom za čišćenje, nema potrebe da koristite tonik.

Da li treba da se umivamo sa hladnom ili toplom vodom?

Kada radite piling ili čistite lice, koristite toplu vodu. Na kraju, međutim, isprskajte lice hladno vodom da biste umirili krvne sudove, ublažili crvenilo i zatvorili pore.

Da li ulja za negu pogodna i za masnu kožu?

Prirodna ulja za negu nisu ista ona ulja koja proizvodi naše telo. Ako imate masnu kožu, ne treba da dodajte još masnoće. To je rizičan posao i može se završi novim bubuljicama i iritacijom.

Zašto tokom poslepodneva naš ten obično postaje suviše sjajan?

Zbog toga što naše telo izlučuje masti. Ako ujutru stavite matirajuće proizvode, to može imati efekat, jer će apsorbovati masnoću i višak vlage. Ipak, posle toga šminka postaje zasićena, a pore blokirane – prljavština i šminka prekrivaju površinu vašeg lica. Proizvodnja kortizola je najniža oko 3 sata ujutru, a tokom narednih 12 sati ona raste što veoma utiče na hidrantnost kože. Bez obzira da li imate šminku ili ne, verovatno ćete okvirno u sto vreme, svakog dana, imati isti problem preteranog sjaja na licu.

Izvor: B92

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.