fbpx

„Bus plus” stiže i u Novi Sad, sistem ostaje vlasništvo GSP

Suštinska razlika između novosadskog i beogradskog tiketinga biće u tome što će JGSP “Novi Sad” biti vlasnik celokupnog sistema i sav prihod od naplate karata i korišćenja sistema ostaće u preduzeću i koristiće se za unapređenje gradskog prevoza - kaže Balać i dodaje da je potrebno da prođe oko godinu dana od javne nabavke do potpune primene programa elektronske naplate.

Da li će tender uspeti videće se nakon otvaranja ponuda, jer ovo nije prvi put da GSP raspisuje javne nabavke za elektronsku naplatu. U proteklih pet godina bila su čak četiri tendera, ali svi su bili oboreni pre izbora ponuđača zbog konstantnih prigovora učesnika u proceduri, ali i zbog izuzetno složene tenderske dokumentacije i visokih zahteva.

Ponude se primaju do 18. septembra, a kriterijum za dodelu ugovora za izradu i puštanje modernizovanog sistema naplate prevoza je najpovoljnija ponuda“, kaže Snežana Jaković, portparolka GSP-a, i dodaje da će se preduzeće o najboljoj ponudi izjasniti u zakonskom roku, odnosno do sredine oktobra.

Prema njenim rečima, namera je da se elektronskim sistemom postigne još bolja kontrola poštovanja redova vožnji i sprečavanja raznih vrsta zloupotreba.
- Sistem će omogućiti brzo prepoznavanje nepredviđenih situacija i efikasnog reagovanja u cilju otklanjanja poremećaja u redu vožnje ili drugih neregularnosti - kaže Snežana Jaković.

Naplata karata na mehaničkim mašinicama „Almex“ je zastarela.

One su stare i do 30 godina, a ne proizvode se oko 15 godina. Mašinice koje su u upotrebi JGSP održava tako što uzima rezervne delove iz rashodovanih mašinica. Elektronski sistemi svuda u svetu dobro funkcionišu, pa očekujemo da će tako biti i u Novom Sadu“, kaže Jakovićeva.

Izvor: 24sata.rs

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.