fbpx

Gej iz Kuršumlije traži pomoć Nikolića

U pismu predsedniku Tomislavu Nikoliću, Radović ističe da mu je neophodna pomoć oko angažmana makar samo za vreme zime tačnije do kraja zime, pošto će u suprotnom, kako navodi, ponovo ostati na ulici jer nema novca da plaća stan kao ni hranu, prenosi portal Južna Srbija.

"Do decembra prošle godine bio sam angažovan kao dopisnik Državne novinske agencije Tanjug, u decembru sam ostao bez tog jedinog posla od koga sam plaćao stan i hranu, pošto su me nakon javnog priznanja da sam homoseksualac roditelji izbacili iz kuće a rodbina odrekla, molim vas da shvatite moje probleme, i pomognete mi s obzirom da je Tanjug Državna agencija", navodi se u pismu koje je upućeno predsedniku Srbije.

Radović je predsednika Nikolića u pismu upoznao šta je preživljavao godinama unazad, ''šikaniranja, prozivke na ulici, maltretiranja, a sve zbog toga što sam homoseksualac'', zbog čega je takođe morao da napusti redovno školovanje.

On je u Tanjgu kao dopisnik radio oko godinu dana sve do decembra 2012.godine od kada mu ugovor nije produžen, podseća portal Južna Srbija i dodaje da su se Radovića, nakon što je odlučio da javno prizna da je homoseksualac, odrekli roditelji i skoro sva rodbina, a zatim je morao i da napusti rodno mesto, Kuršumliju.

U Pres službi Predsednika Republike Srbije Južnoj Srbiji je potvrđeno da je Radovićevo pismo predsedniku Nikoliću pristiglo.

Izvor: Južne vesti, B92

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.