Zajedno izgubili 237 kilograma

Verovali ili ne, Džastin je imao 268, a Loren 154 kilograma.

"Više me nije bilo briga. Počeo sam da se gojim nakon sportske povrede u srednjoj školi. Nisam mogao da budem aktivan i zbog toga sam počeo da najbijam kilograme. U jednom trenutku sve se izmaklo kontroli”, rekao je on.

Njegova žena Loren kaže da je razlog njene gojaznosti bio taj što je tražila utehu u hrani.

“Oduvek sam pronalazila utehu u hrani. Ustvari, jela sam čak i kada sam bila srećna. Takođe sam i ja počela da se gojim posle srednje škole, a kako su godine odmicale lagano sam došla do 154 kilograma! Što je najgore, pomirila sam se sa tim da sam predebela i više me nije bilo briga”, objasnila je Loren.

(old_image)

Ipak, sve se promenilo krajem 2011. godine nakon što je lekar rekao Džastinu da je pretežak za lekarski pregled.

“Mislim da mi je tada prvi put postalo jasno da sam preterao i odlučio sam da ću radije umreti pokušavajući da se vratim u formu nego da živim u ovom nezadovoljstvu”
, priznao je za HuffPost. Njegova odluka i odlazak u bolnicu uticao je i na Loren, te su zajedničkim snagama odlučili da izgube kilograme.

Sve je krenulo u februaru 2012. godine kada su odlučili da promene navike u ishrani, te izbacili so, hleb, ulje, soseve, masno i počeli zdravo da se hrane.

Treniranje takođe nije izostalo, prvo lagano, a danas u teretanu idu i do šest puta nedeljno.

“U teškim trenucima smo imali jedno drugo. Bilo bi mi mnogo teže da nisam imala njegovu podršku”, rekla je Loren i dodala da je popravila kvalitet života: “Odeću kupujemo u normalnim radnjama, a radimo i stvari koje se pre ne bismo usudili. Aktivni smo i radujemo se svakom novom danu”.

Džastin sada ima 111, a Loren 74 kilograma.

Izvor: B92

Pogledajte još