Zajedno izgubili 237 kilograma

Verovali ili ne, Džastin je imao 268, a Loren 154 kilograma.

"Više me nije bilo briga. Počeo sam da se gojim nakon sportske povrede u srednjoj školi. Nisam mogao da budem aktivan i zbog toga sam počeo da najbijam kilograme. U jednom trenutku sve se izmaklo kontroli”, rekao je on.

Njegova žena Loren kaže da je razlog njene gojaznosti bio taj što je tražila utehu u hrani.

“Oduvek sam pronalazila utehu u hrani. Ustvari, jela sam čak i kada sam bila srećna. Takođe sam i ja počela da se gojim posle srednje škole, a kako su godine odmicale lagano sam došla do 154 kilograma! Što je najgore, pomirila sam se sa tim da sam predebela i više me nije bilo briga”, objasnila je Loren.

Ipak, sve se promenilo krajem 2011. godine nakon što je lekar rekao Džastinu da je pretežak za lekarski pregled.

“Mislim da mi je tada prvi put postalo jasno da sam preterao i odlučio sam da ću radije umreti pokušavajući da se vratim u formu nego da živim u ovom nezadovoljstvu”
, priznao je za HuffPost. Njegova odluka i odlazak u bolnicu uticao je i na Loren, te su zajedničkim snagama odlučili da izgube kilograme.

Sve je krenulo u februaru 2012. godine kada su odlučili da promene navike u ishrani, te izbacili so, hleb, ulje, soseve, masno i počeli zdravo da se hrane.

Treniranje takođe nije izostalo, prvo lagano, a danas u teretanu idu i do šest puta nedeljno.

“U teškim trenucima smo imali jedno drugo. Bilo bi mi mnogo teže da nisam imala njegovu podršku”, rekla je Loren i dodala da je popravila kvalitet života: “Odeću kupujemo u normalnim radnjama, a radimo i stvari koje se pre ne bismo usudili. Aktivni smo i radujemo se svakom novom danu”.

Džastin sada ima 111, a Loren 74 kilograma.

Izvor: B92

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.