Ivković: Najžalije mi je igrača i uloženog rada!

"Pokušao sam sve u prvom poluvremenu da ih razbudim, od galame do psovki i pominjanja ponosa. Rekao sam i na poluvremenu da ne mogu da budu kompetetivni protiv Španije na 'minus 25'. Jedino mogu sad da publici uputim duboko izvinjenje što sam vodio tim na takav način da bismo sutra imali određeni ritam i bili spremni da odigramo drugu 'meč loptu'", rekao je Ivković novinarima u Ljubljani.

Srbija je izgubila od Španije 60:90 i pretrpela svoj najubedljviji poraz na kontinentalnim šampionatima.

Ivković je kazao da tim sada treba da "ostane zajedno" jer je "uložio jako mnogo".

Ne mogu da se osećam ni povređenim ni poniženim, ali ovakav jedan poraz bi trebalo u dobroj meri da nam otvori oči. Ne možemo reći da smo se loše pripremili, a ako je bilo greški taktičkoj i mentalnoj pripremi, to je moja odgovornost i ja ću da je prihvatim", rekao je Ivković.

Srbija je odigrala daleko najslabiji meč na šampionatu.

"Ovo je bila naša prva eliminaciona utakmica koju nismo znali niti umeli da odigramo...Postavili smo je kao prvu meč loptu, ali smo pokazali toliku slabost u organizaciji, toliku sebičnost na početku, koja nije bila uobičajena", rekao je Ivković.

"Najžalije mi je igrača i uloženog rada što smo ovako odigrali", rekao je Ivković.

Srbija će se sutra boriti za plasman od petog od osmog mesta protiv poraženog iz meča Francuska-Slovenija.

"Sutra igramo protiv jednog od timova koji su bili izričiti kandidati za medalju, i treba da budemo koliko-toliko spremni. Imamo veliku šansu i da probamo da iskoristimo tu meč loptu", rekao je Ivković.

Beta

Pogledajte još