Serijski silovatelj se predstavljao kao gej modni fotograf da bi došao do žrtava

Na sudu je ispričao da mu je život bio poput života prevaranta Frenka Abagnejla, koga u filmu “Uhvati me ako možeš” igra Leonardo di Kaprio.

Suđenje Monizu je okončano juče i izrečena mu je doživotna kazna zatvora, od koje obavezno mora da odsluži najmanje devet godina.

Sudija Patricija Lis ga je prilikom donošenja presude okarakterisala kao “usamljenog grabljivca” i kao “vrlo opasnu osobu”.

Suđeno mu je i osuđen je zbog dva silovanja i jednog pokušaja silovanja, ali detektivi koji su vodili sitragu veruju da ih je moralo biti mnogo više.

U potrazi za žrtvama Moniz je krstario londonskim Vestendom, obilazeći popularne noćne klubove kao što su “Viski mist “i “Mahiki”.

Posle silovanja krao kartice i ličnu imovinu

Fejsbuk stranica mu je puna fotografija sa različitim ženama, kojima se uglavnom predstavljao kao fotograf i promoter klubova, dok je nekima pričao čak i da radi za revizorsku kuću KPMG i da je stalni gost na žurkama na koje dolaze poznati, između ostalog i Rijana.

Uljuljkane njegovim pričama, dečačkim šarmom i elegantnom pojavom, žene su rado pristajale da obiđu još par klubova i popiju par pića. Osvestile bi se tek u nepoznatom stanu ili u svojoj hotelskoj sobi, za vreme ili posle seksualnog odnosa sa Monizom, dok im je sva lična imovina, uključujući i kreditne kartice, bila ukradena.

Na sudu su ga teretile jedna Britanka, jedna Afrikanka i jedna Amerikanka, ali detektivi koji su vodili istragu veruju da je “s obzirom na prirodu njegovih zločina veoma verovatno da je žrtava bilo još”.

Moniz je u Britaniji boravio neprijavljen, ne zna se od kad i na nepoznatoj adresi, a nakon donošenja presude je doživotno unesen u tamošnji registar seksualnih prestupnika.

Izvor: Blic

Pogledajte još