fbpx

Vujošević: Stalno počinjemo Sizifov posao

"Stalno počinjemo Sizifov posao, da se gura kamen na vrh, a kada počne sezona, kamen je opet na dnu. Ali, mi uvek krećemo sa ljubavlju, bez obzira koliko se menja stil, nama ostaje prepoznatljiv sistem igre", rekao je Vujošević novinarima u hali Pionir, u sklopu Evroliginog dana za medije.

Vujošević je rekao da će njegovoj ekipi biti potrebno vremena i da je u sezoni sve veći broj utakmica, zbog kojih je teže pripremiti ekipu.

"Biće nam potrebno vreme u kome imamo teške protivnike i utakmice, ali smo naučili da plivamo u vodi onakvoj kakva jeste, jer svi mogu da plivaju u mirnoj. Delikatna je situacija, jer ima sve više utakmica u sezoni i sve je teže pripremiti ekipu", rekao je on.

Vujošević je istakao da bi odlazak kapitena Vladimira Lučića i odsustvo zbog povreda Davisa Bertansa trebalo da nadomesti ceo tim, a ne samo novi igrač Partizana Terens Kinsi.

"Krećemo sa mladim timom i žao mi je što nismo bili u sistuaciji da zadržimo Lučića a i Bertans se povredio. Kinsi nema obavezu da nadomesti njihov izostanak, već cela ekipa treba da se prihvati posla koji su ovi ljudi radili", rekao je on.

Vujošević je rekao da su klubu potrebna još dvojica igrača na spoljnoj i centarskoj poziciji.

"Ove godine očekujem da bude još bolje, sa još većom sinergijom. Imamo 13 igrača u ekipi i želimo da nađemo one koji mogu da se uklope u koncept. Žnačilo bi nam, skoro su nam neophodna dva igrača", rekao je Vujošević i dodao da će od igrača koji su bili na probi, ugovor biti potpisan sa Nemanjom Bezbradicom.

Trener šampiona Srbije ocenio je da će njegovoj ekipi u borbi za plasman u TOP 16 konkurenti isključivo biti Nanter i Budivelnik.

"Tu tražimo svoju šansu za plasman dalje, sve ostale ekipe su jake Barselona CSKA, Fenerbahče, da ne pričamo o njihovim ambicijama i budžetu, ali će svi oni morati da zasluže pobedu protiv nas", rekao je on.

Trener Partizana rekao je da je na Evropskom prvenstvu u Sloveniji navijao za Francusku, kada da je Srbija ostala bez borbe za medalju, pošto iz te zemlje dolaze trojica njegovih igrača Boris Dalo, Leo Vesterman i Žofri Lovernj, koji je bio u ekipi "trokolora" koja je osvojila zlatnu medalju.

"Kad srpska reprezentacija nije prošla u borbu za visok plasman, a smatram da je napravljen uspeh zbog kontinuiteta učešća i plasmana na SP, navijao sam za Francuze zbog Žoa, Lea i Borisa. Drago mi je što se sa Francuskom pravi odnos posle onog slučaja Brisa Tatona. Oni su prepoznali i definisali Partizan kao jednu od najboljih akademija za mlade igrače u Evropi", rekao je Vujošević.

Košarkaši Partizana novu sezonu počinju 6. oktobra utakmicom protiv Igokee na svom terenu, a u Evroligi 17. oktobra na gostovanju protiv Barselone.

Beta

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.