Aleksandra – pobednik!!!

Čestitamo…

Pevačica, kompozitor, aranžer i producent, Aleksandra Kovač, osvojila je evropsku muzičku nagradu na European Music Awards 2006, u kategoriji Adriatic Act, takmičenju u Kopenhagenu.

MTV nikada nije bio sinonim za kliše, predvidivo i obično, a na ovogodišnjoj dodeli nagrada prevazišao je sve prethodne dodele!!!

Prvi put u trinaestogodišnjoj istoriji dodeljivanja Evropskih muzičkih nagrada, manifestacija se održavala simultano na dve lokacije, a istovremeno je trajao i izuzetno zanimljiv i, pre svega, internet show sa Juliette Lewis and The Licks. Svoj pečat su ostavili svi – oni koji su uručivali nagrade, nagrađeni i poraženi. Ovo je drugi put da je nagrada dodeljena i izvođaču iz naše regije – nagrada za Best Adriatic Act.

Zauzeti mesto nepredvidivog Kazahstanca Borata izuzetno je nezahvalna uloga, a ipak se Justin Timberlake s njom hrabro uhvatio u koštac. Već na konferenciji za štampu dokazao je da je rođen za nastupe i tokom cele dodele je zabavljao publiku – kako mnoge uživo, tako i više od sto miliona gledalaca pred televizijskim ekranima.

Na blještavoj dodeli u Bella Centru, pored Justina Timberlakea, nastupila je i barbadoska lepotica Rihanna, elegantni P Diddy sa Cassie, zavodnica Nelly Furtado, novi vladari progresivnog rocka The Muse i – Lordi.

Internet show i otelotvorenje gesla “očekujete neočekivano” odlično je vodila maštovita Juliette Lewis sa svojom pratećom grupom The Licks, a publiku su na crvenom tepihu, još pre početka, svojom novom vizijom rock'n'rolla, zabavljali Jet. Američka diva Kelis brinula se o prenosu informacija između Bella Centra i druge veličanstvene lokacije u samom srcu danske prestonice – trga Radhuspladsen.

Na trgu se, uprkos strašnom vetru i niskoj temperaturi, okupilo više hiljada ljudi, koji su zaista mogli da uživaju u odličnim muzičkim tačkama, u ovom trenutku, izuzetno popularnih muzičkih izvođača – pune života grupe Keane, vrućih The Killersa, raznovrsnih danskih Outlandisha, Snoop Dogga bez dlake na jeziku i već pomenutih Jet.

Naravno da je za sve gledaoce MTV Adrije, pored drugih, izuzetno bila zanimljiva i kategorija Best Adriatic Act. Pobednika su glasanjem preko interneta ( www.mtvadria.com/ema), izabrali posetioci internet strane i gledaoci MTV Adrije – mogli ste da birate između Aleksandre Kovač, Eda Maajke, Leta3, Neishe i Siddharte. Očekivanja, nestrpljivost … ko je pobednik?

Za neke možda neočekivano, a za mnoge, pažljivije, pratioce muzičkog dešavanja više nego zasluženo … Posle odlične ploče 'Med i mleko', hitova 'Ti' i 'C'Mon Boy', kao i nenadmašne scenske elegancije i harizmatičnih nastupa, dobitnica nagrade “Best Adriatic Act” je – Aleksandra Kovač

Bilo je drugačije, zanimljivo … bilo je nezaboravno! Do gledanja sledeće godine!

Nagrade su dobili još:

Future Sounds – Gnarls Barkley
– Best Alternative – Muse
– Best Group – Depeche Mode
– Best Album – Red Hot Chili Peppers za Stadium Arcadium
– Best Hip Hop – Kanye West
– Best R&B – Rihanna
– Best Pop – Justin Timberlake
– Best Rock – The Killers
– Best Female – Christina Aguilera
– Best Male – Justin Timberlake
– Best Video – Justice Vs. Simian – We Are Your Friends
– Best Song – Gnarls Barkley – Crazy

Ekskluzivno:
Saznajte više o Aleksandri, odgledajte spot i odslušajte pesmuovde.

POLJOPRIVREDNI SAJAM

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.