Pobuna u "Narodnom frontu" zbog izbora novog direktora

Razlog za to je odložen sastanak Upravnog odbora, na kome je trebalo da se donese odluka o novom direktoru, jer su pojedini članovi U.O. dobili direktivu od vodećih političkih partija da ponište konkurs, a da na čelo ustanove postave dr Snežanu rakić kao v.d. direktora.

Predstavnici Sindikata lekara i farmaceuta, dr Bojan vasić, novinarima je podelio zapisnik sa sednice Upravnog odbora u kojem se navodi da je predsednica Odbora Amira Fazlagić rekla da su ona i doktor Slobodan Gvozdenović “došli sa direktivom koju su dobili – ona telefonskim putem od ministarke zdravlja Slavice Đukić Dejanović, a Gvozdenović iz kabineta potpredsednik Vlade Aleksandra Vučića”.

U zapisniku piše da je Gvozdenović rekao da “upravo dolazi” iz Vučićevog kabineta, “gde je od njegovog šefa kabineta dobio direktivu da na sednici Upravnog odbora iznese stav Vučića i Vlade Srbije, a to je da zbog trenutne situacije koja vlada na Klinici, a koja nije dobra, predloži Upravnom odboru da poništi konkurs za izbor direktora i da se uvede status v.d. direktora i na to mesto postavi prof. dr Snežana Rakić”.


Amira Fazlagić je kazala i da joj je ministarka zdravlja rekla da je situacija na Klinici loša, da je potrebno poništiti konkurs i za v.d. direktora postaviti Snežanu Rakić. Većina članova Upravnog odbora nije prihvatila te predloge, već je odlučila da se sednica odloži i nastavka zakaže do 24. oktobra.

Blic