"Imam tri diplome, a čistim g**** u Londonu": Španac postao simbol izgubljene generacije

0

Bendžamin Sera Boš postao je glas “izgubljene generacije” u Španiji pošto je njegova priča o tome kako radi kao čistač toaleta u londonskom kafeu, iako je zavšrio tri fakulteta, izazvala pravu buru na Internetu.

Mladi Španac koji ima dve diplome i master postao je ikona “izgubljene generacije” od kako je preko interneta priznao da ne može da nađe nijedan drugi, pristojan posao u svojoj zemlji, osim posla čistača u Londonu.

Bendžamin (25) je prikupio na hiljade pratilaca na društvenim mrežama. U poruci na svom fejsbuk profilu on kaže: “Diplomirao sam sa visokim prosekom na oba fakulteta koja sam zavšrio, a sada čistim g…. u stranoj zemlji”.

Na Tviteru je poručio: “Radim u poznatom lancu kafića u Londonu. Posle pet meseci rada, danas po prvi put sve jasno video. Čistim WC-e. Pomislih: ‘Bio sam odličan student dva fakulteta, a sada čistim tuđa g…. u zemlji koja nije moja’. Au, da, još i kuvam kafe, čistim stolove i perem šoljice”.

Bendžamin, koji je iz Valensije, ipak naglašava da se ne stidi svog sadašnjeg posla iako je diplomirano novinarstvo i advertajzing, kao i odnose sa javnošću na prestižnom privatnom univerzitetu Kardenal Herera. Pored toga, ima master iz administracijskog menadžmeta.

“Ne stidim se onoga što radim. Čišćenje je častan posao. Ono što me pogađa jeste što moram da radim ovo zato što mi niko u Španiji nije pružio priliku. Mi smo kao pošast. I, da ne bi bilo nesporazuma, mladi nisu došli ovde da uče jezik, da imaju neku avanturu i steknu nova iskustva. Mi smo pravi migranti. Mislio sam da zaslužujem bolje posle toliko mučenja sa ispitima i učenjem. Očigledno da grešim”, piše Bendžamin.

U Španiji je stopa nezaposlenosti među mlađima od 25 godina porasla na rekordnih 56 odsto u avgustu, a broj Španaca koji traže posao van zemlje se više nego udvostručio od početka ekonomkse svetske krize od pre pet godina. Prema zvaničnim podacima, blizu 60.000 Španaca otišlo je iz zemlje prošle godine.

“Ponekad mi dođe da natrljam diplomu posred lica onih koji gledaju na mene s nipodaštavanjem”, dodaje Bendžamin. “Izgleda kao da sve moje diplome vrede koliko i g…. koja čistim u WC-ima”.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.