OD BOGATSTVA DO BEDE: Gazda Jezda stigao do prosjačkog štapa

0

Nekad veliki Gazda Jezda, vlasnik Jugoskandika, koji je svojevremeno bio čak i predsednički kandidat, sada živi u Čačku kao podstanar kod bivšeg radnika banke, kome plaća 100 evra za stanarinu, saznaje Kurir.

“Jezda živi u oronulom potkrovlju jedne prilično zapuštene kuće. Spolja deluje kao da u donjem spratu ima neki kafić, ali kad se krene stepenicama nagore, treba da se prođe i jedan mračan hodnik da bi se došlo do Vasiljevićevog smeštaja. Pored njegovog sobička je i neka neugledna kancelarija, puna nagomilanih papira. Baš je zapušteno”, otkriva izvor Kurira i dodaje:

“Čačani Jezdu viđaju u prolazu, ni sa kim se ne druži, ali zna se da živi kod čoveka koji je pre radio kod njega, u vreme kad je štediše ojadio za desetine miliona maraka. Država mu je posle prevare veka oduzela sve što je imao, kuće na Banjici i Senjaku, ceo Jugoskandik, kao i 240 kilograma zlata koje je čuvao u sefu. On je o tome pričao na Farmi. Sve je izgubio kad je iz Srbije pobegao glavom bez obzira. Ni u zatvoru ga nije stigla prava kazna, ali od ovog mu nema gore kazne i posle pet godina koje je proveo na robiji”, zaključuje Kurirov izvor.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.