Jak anestetik pronađen u Džeksonovoj kući

LOS ANĐELES, 1. jula 2009. (Beta-AFP) - Izuzetno jak lek protiv bolova propofol, koji se koristi za anesteziju pri operacijama, pronađen je u kući Majkla Džeksona posle njegove smrti, objavljeno je na sajtu TMZ.com.

Taj lek dostupan je samo medicinskim radnicima, navodi internet sajt koji je prvi objavio vest o smrti "kralja popa". "Nezamislivo je da se takav lek prepiše za kućnu upotrebu", kazao je neimenovani izvor sajtu TMZ.com. "Jedan od najčešćih neželjenih efekata propofola je srčani udar, ako se uzima istovremeno sa drugim lekovima protiv bolova. Ipak, propofol je toliko jak da i sam može da izazove srčani udar", rekao je isti izvor.

Nešto pre objavljivanja informacije na sajtu TMZ, bivša Džeksonova bolničarka Čerilin Li izjavila je Si-En-Enu da ju je pevač bezuspešno nagovarao da mu nabavi diprivan, što je generički naziv za propofol. Ona je kazala i da je osoba iz Džeksonovog okruženja isti lek od nje zatražila četiri dana pre pevačeve smrti. I tada je, kako je kazala, zbog potencijalne opasnosti leka, odbila da ispuni taj zahtev.

Pogledajte još