Čistačica gola čistila školu, dobila samo opomenu

Na fotografijama, koje su nastale letos, prikazana je žena srednjih godina, i to u gaćicama i brushalteru, čime je pokazala da se ne stidi sugrađana, koje je šokirala neuobičajnim postupcima.

Na prvoj fotografiji ona je u prostoriji škole, dok već u drugoj "sceni" stoji na spoljašnoj strani prozora, te pokazuje više nego što je to dolično radnici jedne vaspitno-obrazovne ustanove, pišu Nezavisne.

Sve je to, čini se po fotografijama, ovekovečeno najverovatnije telefonom, a srednjoškolci iz grada na Vrbasu, kojima je ovaj skandal jedna od glavnih zanimacija na društvenim mrežama, tvrde da je uslikano iz susedne zgrade.

Gola sudija
Skandal sličan ovom zabeležen je letos i u Sarajevu, gde je žena, navodno sudija Vrhovnog suda FBiH, uslikana kako potpuno naga pored prozora federalnih pravosudnih institucija vežba, pleše i čita novine i spise. Ovaj egzibicionistički čin šokirao je tada celu BiH, a sudiju su, kako je objavljeno, slikali radnici sarajevske opštine Centar.

Da šok bude još veći, obe fotogafije navodno već duže vreme "kruže" među učenicima, mahom maloletnicima, a šira javnost nije ih videla sve do pre nekoliko dana, kada su se brzinom svetlosti proširile na internetu te "zaradile" obilje komentara - od neverice i osuda do podsmevanja.

Iako je, i pre nego što su "Nezavisne" došle do slika, znala za postupak radnice, Nada Vulić, v.d. direktora Ekonomske škole, priznaje da čistačica još radi u ovoj ustanovi.

"Znam o kakvim fotografijama govorite. To je bilo letos, verovatno preko raspusta, kada nije bilo ni đaka. Dakle, pre nekoliko meseci. Reagovali smo što se tiče opomene", kaže Vulićeva.

Pritom priznaje da im nije lako nakon svega što se desilo i kaže kako ima i pozitivnih stvari o kojim bi trebalo da pišemo.

"I sami znate, bile su vrućine, a žena je radila. Ali, svesni smo mi, teško je kad se tako nešto dogodi", kaže Vulićeva, dodajući da je to "nešto što je nedopustivo".

Ona ističe da su spremačicu "upozorili", te dodaje da se sve desilo u trenutku kada je Ekonomska škola imala drugo rukovodstvo. Potvrdila je da je direktor tada bio Predrag Damjanović, aktuelni direktor Republičkog pedagoškog zavoda, a koji kaže da o ovom skandalu ne zna apsolutno ništa.

"Prvi put sad od vas to čujem. Ja sam tada bio direktor te škole, ali nisam ništa znao za to. Ako se to zaista desilo, nedolično je i skandalozno. Takvim ljudima nema mesta u školi. Tim slučajem treba da se pozabave i škola i ostali organi koji su nadležni. Svi koji rade u školama trebalo bi da daju primer ponašanja učenicima", naglašava Damjanović.

Iz resornog ministarstva kažu da su upoznati s ovim događajem u Ekonomskoj školi Banjaluka, koji datira još iz vremena letnjeg raspusta, kada je, naglašavaju iz Ministarstva, "čistačica bila sama u školi i neprimereno obučena izvršavala svoje radne obaveze".

"Prema saznanjima Ministarstva, a u skladu s važećim aktima škole, za taj incident ova radnica je kažnjena opomenom Uprave škole", ističu iz Ministarstva prosvete i kulture RS.

Izvor: Mondo

Pogledajte još