Grčka policija traži pomoć: Ko je misteriozna devojčica iz romskog naselja?

DNK testovi potvrdili su da romski muškarac i žena, s kojima je živela, nisu ni u kakvom srodstvu sa devojčicom koja ima izrazito plavu kosu, svetle oči, zovu je Marija i ima oko četiri godine.

Kako je preneo Bi-Bi-Si, devojčicu je preuzeo humanitarni centar, a policija je objavila i njene fotografije, u nadi da će to pomoći u pronalaženju njene prave porodice.

Zvaničnici strahuju da bi devojčica mogla da bude žrtva otmice ili trafikinga. Apel je upućen na međunarodnom nivou, zato što devojčica svetle puti, bebi-kose i plavih očiju izgleda kao da je iz severne ili istočne Evrope.

Policija je upala u romski kamp zbog sumnje da se tu odvijaju kriminalne radnje. Policajci su odmah primetili neobičnu devojčicu, koja nimalo ne liči na porodicu s kojom je bila u kući, a potom su otkrili i problematične dokumente te porodice.

Romski par je, naime, registrovao decu koja žive s njima u različitim regionima i različitim registrima, iz kojih sledi da je žena rodila šestoro dece za samo deset meseci.

Kad su policajci ispitivali par kako je “dobio Mariju”, stalno su menjali svoje iskaze, saopšteno je iz policije.

Par je uhapšen zbog krivičnog dela otmice maloletnika. U humanitarnoj organizaciji “Dečji osmeh”, koja je preuzela brigu o devojčici, kažu da je dete zbunjeno i u šoku zbog promene sredine.

Devojčica je, kako navode, prosila na ulicama Larise.

Izvor: RTS