5 načina da održite vezu na daljinu

POSTAVITE OSNOVNA PRAVILA

Veza na daljinu zahteva izvesne smernice koje ćete vi i partner dogovoriti i kojih ćete se načelno pridržavati. Jedna od osnovnih stvari koje treba da raščistite je da li želite monogamnu vezu ili ne. Imajte u vidu podatak da 70 odsto parova, koji ne postave ovakve smernice, okončaju tu vezu u roku od 6 meseci.

RAZGOVARAJTE

Pokažite partneru da vam je stalo do njega i to mu ponavljajte što češće. Pričajte svaki dan šta vam se događa u životu jer će to pomoći da održite bliskost. Partneri koji svakodnevno pišu pisma jedni drugima imaju dvostruko više šanse da “prežive”, u poređenju sa onima koji nikad ne pišu.

UŽIVAJTE U NEZAVISNOSTI

U mnogim vezama se potpuno predamo partneru i ubrzo naši hobiji, mesta za izlazak, prijatelji, zapravo postaju partnerovi, a sopstvene zaboravljamo. Mnogi se izgube u ovim „zajedničkim“ stvarima − sebe potpuno liše individualnosti i žive samo partnerov život. Vaša najveća prednost u vezama na daljinu je, pored toga što ste pronašli osobu svog života, to što i dalje možete da uživate u svojoj nezavisnosti. Na kraju krajeva, cilj svake veze je i kompromis, a ne samo žrtvovanje.

ZAČINITE MALO

Ništa ne može da zameni bliskost sa partnerom, ali svakako možete sebi “priuštiti” ljubavne igre na malo drugačiji način. Seks preko telefona, korišćenje internet kamere… Postoji mnogo mogućnosti, samo upotrebite maštu…

NE ODUSTAJTE

Razdaljina je zaista teška stvar u jednoj vezi, ali nemojte gledati samo negativne stvari jer to može ostaviti posledice na vezu. Posvetite se pozitivnim mislima i cenite svaki momenat koji provedete sa partnerom. Na kraju krajeva, i stručnjaci su utvrdili da u vezama na daljinu, jednako kao i u onim koje to nisu, postoji potpuno ista doza intimnosti, poverenja, posvećenosti i satisfakcije, uprkos udaljenosti.

Izvor: Žena