Nevinost za mobilni telefon: Tinejdžerke kao makroi devojčicama od 11 godina (VIDEO)

Policija izdvaja slučaj Čimoj (17) koja je ušla u krug prostitucije kada je imala 14 godina. Posle određenog vremena pokrenula je svoj vlastiti biznis, koji je uključivao automobil, kuću i oko 30-ak devojčica koje su radile kao prodavačice ljubavi i zarađivale do 1.800 funti mesečno, što u siromašnoj zemlji predstavlja pravo bogatstvo.

"Novac je suviše primamljiv da bi čovek mogao da mu se odupre. Stvarno sam bila ponosna što sama zarađujem za život", kaže ona.

Čimoj je, po ličnoj izjavi i izjavi drugih devojaka i socijalnih radnika, pravi makro

"Strašno je što viđate devojčice od 11 ili 12 godina kako ulaze u taj svet",
kaže Leonarda Kling, regionalni predstavnik holandskog ogranka neprofitne organizacije “Zemlja ljudi” (Terre des Hommes) u Džakarti.

Nedavno je, u istočnom gradu Surabaja, uhvaćena 15-godišnjakinja kako dovodi tri tinejdžerke na sastanak sa klijentima u jedan hotel. Portparolka policije kaže da je devojčica imala deset zaposlenih prostitutki, uključujući i drugarice iz razreda, drugarice koje je pronašla preko fejsbuka, pa čak je i njena starija sestra bila među njima.

Ona je kao “gazdarica” uzimala četvrtinu od 30 do 90 funti koliko se plaćalo za svaki poziv. Za kontakt sa klijentima koristila je “blekberi mesindžer”, i zarađivala do 250 funti mesečno. Vodila je posao kao pravi profesionalac.

Trgovina ljudima i seks turizam dugo već predstavljaju unosne poslove u velikom arhipelagu u kome živi oko 240 miliona ljudi, i to zahvaljujući korupciji, slaboj policiji i nedostatku novinarskog izveštavanja, uglavnom zbog toga što porodica ne želi da se izlaže sramu ili zato što nema dovoljno poverenja u državu.

Međunarodna organizacija rada pri UN procenjuje da u Indoneziji godišnje od 40.000 do 70.000 dece postaju žrtva seksualne eksploatacije

Policija navodi slučaj Dausa koga je pametni telefon uveo u prostituciju sa 14 godina.

Sin fabričkog radnika i prodavačice hrane na ulici, kaže da je ubrzo počeo da zarađuje između 250 i 300 funti mesečno za seks sa tri žene u 30-im i 40-im.

AP foto

"Nisam hteo to da radim, ali morao sam da imam blekberi", kaže dečak.

Treba reći da je Indonezija potpuno luda za društvenim mrežama i da spada u zemlje sa najvećim brojem korisnika fejsbuka i tvitera.

"Ko nema blekberi, taj kao da ne postoji, i svi ga ignorišu",
dodaje Daus.

Fejzal Čakrabuana, menadžer neprofitne organizacije koja pomaže deci koja su žrtva seksualnog biznisa, kaže da su najveći problemi vezani za porodicu i zanemarivanje ili zloupotrebu u okviru porodice.

Mnoge devojčice završe na ulici, a dešava se da se međusobno udruže i zajedno iznajme sobu ili stančić, pri čemu se jedna od njih izdvoji kao podvodačica. To je najčešće ona sa najviše iskustva. Ostale devojčice plaćaju joj u kešu, piću ili drogama, ili jednostavno učestvuju u plaćanju stanarine i režijskih troškova.

Postoje i slučajevi kada makroi uopšte ne uzimaju novac, jer neke od njih i dalje primaju džeparac od bogatih roditelja.

"One samo traže ono što nemaju u porodici, a to je pažnja", kaže Fejzal.

Deca preko sms poruka i društvenih medija rezervišu klijente i prave dogovore, a da pri tom nikad ne moraju da stoje na ulici na nekom mračnom ćošku u mini-suknji i na visokim potpeticama.

Pre nego što su se na tržištu pojavili pametni telefoni i društvene mreže, učenice iz Japana, često iz srednje klase, ostavljale su svoje brojeve telefona u telefonskim govornicama u blizini železničkih stanica, kako bi ih pronašli muškarci koji su bili voljni da plate za seks.

Danas deca stara samo 13 godina koja su ušla u lanac prostitucije u Dominikanskoj Republici, na primer, zarađuju više od svojih nastavnika.
Na Tajlandu i Filipinima tinejdžerke izvode striptiz ili imaju seks pred internet kamerama, a klijenti su im uglavnom iz zapadnih zemalja.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.