Porodica M.Džeksona prisustvovala ceremoniji na groblju

LOS ANĐELES, 7. jula 2009. (Beta-AFP- FoNet) - Privatna ceremonija na kojoj se okupila porodica Majkla Džeksona održana je u utorak na groblju Forest lon u Holivudu.

Porodica "kralja popa", koji je 25. juna iznenada umro u 51. godini, i desetine njegovih bliskih prijatelja prisustvovali su ceremoniji u auditorijumu groblja.

Pozlaćeni kovčeg sa telom Majkla Džeksona potom je prebačen u Stejpls centar u centru Los Anđelesa, gde je u 19.00 sati po centralnoevropskom vremenu počela komemoracija slavnom pevaču. 

OPROŠTAJ OD KRALJA POPA 

U Stejpls centru u Los Anđelesu muzičke, glumačke i sportske zvezde učestvovale su na ceremoniji poslednjeg oproštaja od Majkla Džeksona.

Na komemorativnoj ceremoniji su, između ostalih, učestvovali Stivi Vonder, Lajonel Riči, Maraja Keri, a svetske agencije kao "najdirljiviji" opisuju trenutak kad je soul pevačica Dženifer Hadson otpevala Džeksonovu pesmu "Will you be there". 

Seriju nastupa u znak sećanja otvorila je Maraja Keri, otpevavši pesmu Jackson 5 "I'll be there", koju je i sama uspešno obradila na početku karijere. Suze u očima niko od izvođača, kao ni porodice i brojnih fanova nije mogao, ni pokušao da sakrije.


Od Majkla Džeksona su se oprostile i košarkaške NBA zvezde Kobi Brajant i Medžik Džonson, koji je podsetio da je upravo Majkl Džekson "otvorio prostor" za mnoge Afroamerikance.

Agencije citiraju i sveštenika Ala Šarptona, koji je rekao da Majkl Džekson "nikad nije dozvolio da ga svet odvoji od snova".

"On je probijao rasne granice i zaslužan je što je jedan Afroamerikanac postao predsednik Amerike", rekao je ovaj crnački sveštenik.

U izveštajima se ističe i "emotivni nastup" glumice Bruk Šilds, koja nije mnogla da sakrije suze tokom govora, ali i izjava slavne glumice Elizabet Tejlor, koja je rekla da nije došla na ceremoniju jer "ne želi da bude deo javne parade".

"Ne verujem da bi Majkl želeo da svoju tugu delim sa milionima ljudi. Ono što osećam je naše, a ne javni događaj. Previše ga volim", rekla je Elizabet Tejlor.

Televizija CNN direktno je emitovala prenos iz losanđeleskog Stejpls centra, uz simultana uključenja iz američkih i svetskih gradova u kojima obožavaoci Majkla Džeksona prate ceremoniju. 

Pogledajte još