Pacha u Beogradu

Ibiza, Barselona i Beograd su, na trenutak, imali nešto zajedničko

Nažalost, samo na trenutak. Brend ’’Pacha’’ karakterišu vrhunski sound sistem, profesionalne igračice i igrači, fenomenalna scenografija i svetski poznati DJ-evi. Ništa od ovog nismo mogli ni da vidimo ni da čujemo.
DJ Bokee je svojom muzikom najbolje pravio ono što bi mogli da naslutimo kao ’’Pacha’’ atmosferu. Odlični i ne previše komercijalni progressive house hitovi poput ’’Closer to me’’ (Chab) bili su pun pogodak za ovakvu žurku. Strani DJ-evi koji nam kao gosti dolaze pravo sa Ibize puštali su hitove ’90-tih, kao što je ’’Around the World’’ (Daft punk), koji su suviše stari i prečesto preslušavani da bi napravili atmosferu za 21.vek. Žanrovski neodređen, neosmišljen set kao da je pokušavao da dopre do svakoga i da ugodi svakome. Međutim, kako obično biva u takvoj situaciji, publika ne reaguje i atmosfera je mlaka.

Pola sata iza ponoći plesni podijum bio je prazan, da bi se nakon pola sata napunio, a ubrzo zatim i ispraznio. Svi kao da su čekali određeno vreme da dođu – budu viđeni, a po ispunjenju misije, odu kući.

Pre 30 godina na Ibizi stvoren je najpoznatiji klub-lanac na svetu, sa jedinstvenom filozofijom koja se od tada proširila na 87 lokacija i klubova u 23 zemlje širom sveta. Prvi utisak koji se stiče po ulasku u ovaj klub je prvoklasna dekoracija, neviđeni laserski efekti, atraktivne plesačice. Zaštitini znak kluba ’’Pacha’’– trešnje, kao specifično, slatko voće puno života, uvek idu u paru, što bi moglo da znači da na dobru žurku ne idemo sami. Ali, ono što je mnogo važnije od trešnjica, dekoracije i igračica jeste - šta stvarno propagira ’’Pacha’’. To je spremnost da ugodite sebi. Da platite mnogo, ali da se vrhunski provedete, jer je klub pod znakom trešnji poznat po odličnoj usluzi, meniju i opuštajućoj atmosferi. To znači da su ulaznice za ’’Pacha’’ klub na Ibizi 50 evra, a ako hoćete da rezervišete sto u VIP zoni, onda dodajte još 1500 evra. To dalje znači da u Barseloni, u klubu trešnjica, radnim danom gostuju dva vrhunska techno DJ-a Marco Carola i Cristian Varela. U Beogradu, ljubitelji techno muzike žurku ovih DJ-eva čekaju kao događaj meseca.

Bez obzira na nedostatke, treba pomenuti da je ovo druga po redu ’’Pacha’’ žurka koja prethodi otvaranju ’’Pacha’’ kluba. Otvaranje se planira na proleće 2007.godine, i to bi značilo da Beograd postaje prvi centar ’’Pacha’’ zabave u jugoistočnoj Evropi. A, to nije mala stvar. 

Fotografije sa ovog događaja pogledajte u foto galeriji

Nada Veljković

Pogledajte još