BRUKA U AUSTRIJI: Pilerovi, ne možete da pobedite jer ste Srbi!

„Ciganska muzika“

On je imao krajnje neprimerene opaske tokom finalne večeri ističući da je „Austrija već integrisala mnogo stranaca“, a ono što izvode pobednici srpskog takmičenja „Ja imam talenat“ iz 2009. godine nazvao je „ciganskom muzikom“.

Odmah su se oglasile liberalne političke strukture naglašavajući da su takve izjave na nacionalnoj televiziji, pogotovo na kanalu ORF1, nedopustive i jednodušno su stali uz mlade umetnike iz Srbije, koji su na školovanju u Beču. Jedan od najvatrenijih bio je Marko Šrojder, šef poslaničke grupe Zeleni u Gornjem domu austrijskog parlamenta.

- Posle ludila Petera Rapa solidarišimo se zbog Pilerovih! Svi kao jedan! Ali stvarno! - napisao je on na Fejsbuku i okarakterisali trio kao najveće muzičke talente u šouu.U „Velikoj šansi“ nagradu od 100.000 evra odneo je Tomas David, po zanimanju socijalni radnik. Darko Piler za Kurir otkriva da se skandal još nije stišao.

- Kad je bilo brzo glasanje, koje traje tri minuta, ostali smo na bini Tomas i mi. Onda je neko iz žirija, ne znam ko, rekao da je Austrija mnogo pomogla strancima i da bi sad bio red da pobedi Austrijanac. Tako je sugerisao gledaocima da podrže Tomasa jer je video da smo mi miljenici publike. Nas je podržao političar Marko Šrojder, koji je na sednici pričao da je to bila uvreda na nacionalnoj osnovi - naglašava Darko i dodaje:
Pilerove branio Sido

- Dan posle takmičenja s nama je na jednoj proslavi nastupao Sido, poznati austrijski reper. Tad je došlo do svađe između Petera Rapa i njega. Pošto je Sido poreklom iz Nemačke, Rap mu je dobacio: „Idi u Nemačku i reci svojoj predsednici da ona malo integriše strance“, na šta je Sido odgovorio: „Videli smo koliko je Beč nacistički grad. Tomasu Davidu je ovo bio poslednji nastup, a za Pilerove će se i dalje čuti i pričati jer je pobeda trebalo da bude njihova“. Peter je na to samo prevrnuo očima.

Kurir

Pogledajte još