Burrito Bar

Kažu: Meksička kuhinja je među najomiljenijim etničkim kuhinjama na svetu. Posle fenomenalnog popodneva provedenog u ’’Burito Baru’’, apsolutno se slažemo.

Šareni enterijer kome su simpatičnim detaljima doprineli svi zaposleni. Stare flaše od klakera, marijači, sombrerosi, originalne slike na koži, iz Meksika... Nekako se u sred Bgd osetite meksički domaće.

Ipak, dobar restoran nije samo kvalitetna klopa u prijatnom enterijeru. Osoblje je treći najbitniji začin. Osmeh barmena, šefica kuhinje gospođa Ana apsolutni genijalac, mladi kuvari zaljubljeni u Meksiko... Jednostavno, tako pozitivna atmosfera sama stvara hranu koja oduševljava.

Bez brige, meksička hrana nije ljuta ako vi ne želite da budete. Ali, dodajte zeleni ili crveni salsa sos i postaće papreno. Tako je to kada gazdarica smućka po tajnom receptu. Posle se sve lepo ublaži fenomenalnim naćosima (nachos) sa gvakamoli sosom i ugođaj je potpun.

Porcije u ’’Burito Baru’’ su zaista velike i sasvim pristojnih cena. Posle naćosa sa raznim sosovima ili sitno seckanog dinstanog mesa tacos, otićićete sretnog stomaka, a i duše. Nikako se nemojte tu zaustaviti, jer meni ’’Burito Bara’’ je užitak od početka do kraja. Šnicle fahitas (fajitas), razni buritosi (burritos), famozni meksički pasulj friholes koji će vam se svideti čak i ako ne volite ’’srpski pasulj’’ i sve to sa odličnim tortiljama (tortilla). Svako jelo iz menija je kompletan obrok i ništa ’’sa strane’’ nije potrebno osim dobre margarite. 

Katarina Milovanović

Pogledajte još